The Get Down : Disco Inferno ! - Actueel Cinema

   - 

The Get Down, mede geschreven, bedacht en geregisseerd door Baz Lurhmann, vertelt ons het verhaal, met de hulp van enkele archiefbeelden, van de Bronx, de teloorgang van één van de meest weggecijferde wijken uit New York, meestal met een afro of latino bevolking… Temidden van deze puinhoop, felbegeerd door de immobiliënsector, waar bendes het voor het zeggen hebben, gaat een nieuwe straatcultuur ontstaan. We komen er graffiti artists tegen, de overgang van het discotijdperk naar dat van de hip-hop (en de eerste artiesten zoals Afrika Bambaataa of Grandmaster Flash… hier technische consultants, aan de zijde van Nas en Kurtis Blow).

Maar wees verzekerd, als het muzikale aspect u niet zodanig interesseert dan zal de intelligente mix van cast, soundtrack, ritme en beeld u zeker kunnen verleiden. Het geheel zit goed in elkaar en geeft een soort van magie vrij. Eens u de eerste beelden van The Get Down heeft bekeken bent u vertrokken !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: