Charlize Theron woedend over het schoonheidsideaal van Hollywood - Actueel Cinema

   - 

Actrice Sharlize Theron heeft zich in het mannenmagazine GQ uitgelaten over de onrealtische standaarden die er in de filmindustrie bestaan en over hoe een vrouw van 40 er uit zou moeten zien. 

"Wij leven in een maatschappij waarin vrouwen verwelken en mannen rijpen als wijn" vertelde ze aan het magazine. "Vrouwen accepteerden dit gedurende een lange tijd. Wij wachtten op de maatschappij om te veranderen, en nu nemen wij de leiding. Het zou een leugen om te zeggen dat er minder zorgen zijn voor vrouwen als ze ouder worden dan er voor mannen zijn. Het voelt aan alsof er een onrealistische standaard bestaat van hoe vrouwen er uit moeten zien wanneer zij boven de 40 zijn. Theron is zelf 40 en is een van de mooiste vrouwen in de film-en modelindustrie, en dat zal haar geen windeieren gelegd hebben. Maar de Zuid-Afrikaanse schone verklaart dat zij het zoals alle vrouwen soms moeilijk vindt om in de spiegel te kijken en dat zij een zekere druk voelt om er continu goed uit te zien. Het is ook niet de eerste keer dat Theron een rol weigert die gebaseerd zou zijn op haar uiterlijk. En hoewel zij jarenlang het gezicht van Dior was, verklaart het model dat haar schoonheid vaak tegen haar heeft gewerkt. "Het is moeilijk voor mooie mensen. Wanneer er vlezige rollen zijn, worden er altijd prachtige vrouwen als eerste weggestuurd." In 2003 was Theron te zien in de film 'Monster'. Voor die rol kwam zij 15 kilo aan en won ze een Oscar. Vorig jaar speelde ze de hoofdrol in 'Mad Max: Fury Road'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: