Burn After Reading - Bespreking Cinema

 
'We zochten een verhaal dat geschikt zou zijn voor deze acteurs en dit is waar we bij uitkwamen.' Als we Joel en Ethan Coen mogen geloven, maken ze enkel films om zich te amuseren en moet je er nooit meer achter zoeken. Maar wat doe je dan met een verhaal dat de draak steekt met de CIA en dat de angstcultuur van vandaag haarscherp en meedogenloos in beeld brengt? Alle personages uit de film worstelen met een gebrek aan richting in hun leven (noem het een midlife crisis) en gaan daarom over tot de meest idiote beslissingen. Dat gewone mensen zoiets doen, is al erg genoeg maar de Coens laten verstaan dat het met de Amerikaanse Inlichtingendienst als geheel niet beter is gesteld. 'Burn After Reading' is niet enkel een venijnige satire, hij zoekt ook de grenzen op van wat je een komedie mag noemen. Het zijn vaak hilarische toestanden die de Coens uit hun pen schudden maar telkens opnieuw zetten ze er een verrassend/bizar/schokkend vraagteken bij. De scène waar Brad Pitt half voor de lol ergens inbreekt, zegt wat dat betreft alles. Dat geeft een film die minder consistent is dan je zou willen, al maakt de pure originaliteit van het ding heel veel goed. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Burn After Reading

Burn After Reading

Drama  Regie: Ethan Coen & Joel Coen Met: George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand In deze zwarte komedie valt een disk waarop de memoires van een CIA-agent (John Malkovich) staan, in de handen van twee gewetenloze fitness-medewerkers (Brad Pitt en Frances McDormand), die de eigenaar willen chanteren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: