Ant-Man, Everest, Straight Outta Compton... Uw DVD review - Review Cinema

   - 

De meest ondeugende en minst gerespecteerde afstammeling van de Marvel familie, Ant-Man zal de nodige passies hebben doen oplaaien, of dat nu door de zenuwen kwam of door enthousiasme. Ondanks de verandering van regisseur (zelfs als we zo veel liever de versie van Edgar Wright hadden willen zien), de fakkeloverdracht tussen Scott Lang (Paul Rudd) en Hank Pym (Michael Douglas), of nog andere details die de doorwinterde geek op de tenen zou kunnen trappen... Ant-Man is vooral fun en verfrissend doorheen dat bos van franchises post-Avengers, grappig en open aan alle publiek. Cool!

Beoordeling: 8/10 Extra's: featurettes, verwijderde scènes, bloopers, audiocommentaar, etc.Ook als u geen liefhebber bent van de hip-hop en gangsta cultuur dan blijft deze goed in elkaar gestoken biopic (Straight Outta Compton) over de groep N.W.A. toch het bekijken waard. Als we de herwerkingen van het verhaal vergeten (Ice Cube verwerft hier een zekere reputatie), dan merken we vooral een explosieve mise-en-scène, overlopende energie en hallucinerende live reconstituties. Een moment van puur genot waar we volop het 5.1 systeem kunnen uittesten... plaats de sub dan onder de zetel: massage effect gegarandeerd!

Beoordeling: 7/10 Extra's: Featurettes, verwijderde scènes, audiocommentaar, etc.De overgang van het grote scherm naar het kleine doet niet af aan deze degelijke, weliswaar hopeloze, rampenfilm. Een top beeld en evenredige sound in deze Everest, een tragedie gebaseerd op waargebeurde feiten.

Beoordeling: 7,5/10 Extra's: Featurettes, making of, audiocommentaar, etc.Hoewel deze film even misleidend is, een onwetende, boertige visie van de States wordt vermengt met spionage film, mist deze American Ultra zijn doel. De indie film maakt al snel plaats voor een product zonder ziel, heel wat minder interessant dan de zwoele God Bless America van Bobcat Goldthwait.

Beoordeling: 6/10Eerder al eens gezeien tijdens een lange vlucht, half ingeslapen, op een miniscuul schermpje... Southpaw heeft me mijn reizigers slapeloosheid doen kunnen beheersen. Pakkend, maar niet noodzakelijk, dit drama draait rondom de bokswereld en de verlossing, en laat ons toe een interessante confrontatie te bewonderen tussen een zeer fysieke Jake Gyllenhall en Forest Whitaker... alleen al daarom...

Beoordeling: 7/10 Extra's: featurettes, verwijderde scènes, blooper, audiocommentaar, etc.Dubbele winst voor een hyperactieve Bouli Lanners. Onze man, hier geregisseerd door Saviva Dellicour en de gebroeders Malandrin, gaat hier over van een uiterst inimistisch register naar dolle razernij. Deze twee films, die zowel sterktes als zwakheden bevatten, verdienen uw aandacht. Een klein voorproefje voor de laatste nieuwe van Bouli Lanners uitkomt: Les Premiers, Les Derniers.

Beoordeling (gemiddeld): 7/10 Extra's (per fim): making of, verwijderde scènes, audiocommentaar, interview, kortfilm, etc.Woman in Gold is een juridisch drama met het befaamde doek van Gustav Klimt (letterlijk) op de achtergrond... vertolkt door Helen Mirren en Ryan Reynold en op zich zeker leuk om te bekijken, zelfs als de film niets bevat van een meesterwerk.

Beoordeling: 6,5/10In het kort:

- Maze Runner: The Scorch Trials... als u het eerst luik van deze franchise heeft kunnen appreciëren, zal u wellicht evenveel plezier beleven bij deze tweede film.

- De tweede filmbewerking van het bekende spel Hitman, Agent 47 slaagt er, met een saaie en doorzichtige mise-en-scène, amper in de aandacht te trekken van de toeschouwer.

- Judd Apatow verandert niets aan zijn 'winning recipe': Trainwreck bevat zijn gebruikelijke mix van trash en sentimentalisme. Leuk!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Ook te zien op "Avengers", "Jesse Eisenberg", "Paul Rudd", "Marvel" en "Jake Gyllenhaal"...

 Al het nieuws cinema

Naar de toekomst met Anima! - Actueel
Actueel

Naar de toekomst met Anima!

Anima is het jaarlijkse trefpunt voor liefhebbers van animatiefilms in Flagey, maar voor het eerst ook in de Marni! Van 23 februari tot 3 maart verkent Anima de toekomst, met een groot aantal korte sciencefictionfilms en speelfilms, en een retrospectief van de beroemdste sciencefictionanimatiefilms... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: