'Black' en 'D'Ardennen' te zien tijdens filmfestival Göteborg - Actueel Cinema

   - 

De films 'Black' en 'D'Ardennen' zullen te zien zijn tijdens het filmfestival van Göteborg, dat plaatsvindt van 29 januari tot 8 februari. Dat deelt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) woensdag mee. Ook vijf Vlaamse coproducties, waaronder 'Les chevaliers blancs' van Joachim Lafosse, staan er op het programma. 

De Zweedse filmliefhebbers zullen 'D'Ardennen' van regisseur Robin Pront in de sectie New Voices kunnen bewonderen, het programma dat dertig speelfilms van opkomende regisseurs toont. 'Black' van Adil El Arbi en Bilall Fallah is onderdeel van de sectie Five Continents.

Tijdens de 39ste editie van het filmfestival van Göteborg, dat jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers telt, zijn bijna 450 films te zien uit 84 landen. Vijf daarvan zijn Vlaamse coproducties: 'Le tout nouveau testament' van Jaco Van Dormael, 'Les chevaliers blancs' van Joachim Lafosse, 'Schneider vs. Bax' van Alex Van Warmerdam, en 'Het monster van Nix' en 'Splintertime' van Rosto. Tot slot is Matthias Schoenaerts te zien in de films 'A bigger splash' en 'The Danish girl'. Landgenoot Jan Bijvoet speelt een van de hoofdrollen in het Colombiaanse 'The embrace of the serpent', dat net als 'Les chevaliers blancs' in de sectie Festivalfavorieten geprogrammeerd staat. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: