"Fifty Shades of Grey" zes keer genomineerd voor de Golden Raspberry Award - Actueel Cinema

    

Niemand is echt blij met de onderscheiding. De "Gouden Framboos" wordt elk jaar toegekend aan de slechtste film en de slechtste acteerprestaties. In 2016 kan een erotische prent de grote "slokop" worden. 

De erotische film "Fifty Shades of Grey" is bij de voorselectie voor de Golden Raspberry Award met zes nominaties bedacht. De Amerikaanse productie werd vandaag niet alleen als slechtste film van het jaar genoemd, maar sleepte ook nominaties in de wacht in andere categorieën zoals slechtste regisseur, slechtste scenario en slechtste acteur. Dat bleek uit een op het internet verspreide video van de organisatoren.

Ook de Australisch-Amerikaanse sciencefictionfilm "Jupiter Ascending" en de Amerikaanse actiekomedies "Pixels" en "Paul Blart Mall Cop 2" oogstten zes nominaties. De winnaars van de plastic goudkleurige frambozen worden op 27 februari bekendgemaakt, een dag voor de Oscaruitreiking.

Voor de titel van slechtste acteur strijden Jamie Dornan ("Fifty Shades of Grey"), Adam Sandler ("Pixels" en "The Cobbler") en Johnny Depp ("Mortdecai"). Ook Kevin James ("Paul Blart Mall Cop 2") en Channing Tatum ("Jupiter Ascending") maken kans. Bij de vrouwen concurreren Dakota Johnson ("Fifty Shades of Grey"), Katherine Heigl ("Home Sweet Hell") en Jennifer Lopez ("The Boy Next Door") om de "Razzies" naast Mila Kunis ("Jupiter Ascending") en Gwyneth Paltrow ("Mortdecai").

De "Razzies" werden in 1980 door de cineast John Wilson als tegenhanger van de gerenommeerde Oscars in het leven geroepen. Vorig jaar bijvoorbeeld ging de Gouden Framboos voor de slechtste actrice naar Cameron Diaz voor haar vertolkingen in "The Other Woman" en "Sex Tape". De genomineerden blijven normaal gezien ver weg van de prijsuitreiking.

Wie in eerdere jaren met een Golden Raspberry werd bedacht, kan de schande echter weer uitwissen. Want er wordt ook de "Razzies Redeemer Award" uitgereikt aan acteurs of actrices die door een goede filmvertolking een Razzie uit het verleden kunnen doen vergeten. Dit jaar komen daar bijvoorbeeld Will Smith of Sylvester Stallone voor in aanmerking. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Een sprankeltje James Bond in tijden van #covid-19 - Actueel

Een sprankeltje James Bond in tijden van #covid-19

Om jullie niet volledig op jullie honger te laten zitten hebben wij een overzicht gemaakt de James Bond films die je alvast ter voorbereiding op de release van No Time to Die in november kan bekijken. Tijd genoeg daarvoor nu we toch allemaal samen in quarantaine zitten!
Vanavond op TV: Last Knights - Actueel

Vanavond op TV: Last Knights

Kijk vanavond, op woensdag 1 april, om 20u40 op CAZ naar "Last Knights"!