The Shawshank Redemption en Top Gun in Amerikaans Filmarchief opgenomen - Actueel Cinema

   - 

The Shawshank Redemption, LA Confidential, Ghostbusters en Top Gun behoren tot de films die vorige week zijn opgenomen in het Nationale Amerikaanse Filmarchief. Daarover bericht de BBC. 

De bibliotheek van het archief neemt elk jaar een aantal nieuwe Amerikaanse filmklassiekers op in de collectie die volgens experts voor het nageslacht moeten worden bewaard. In totaal staan er nu bijna zevenhonderd titels op de lijst.

Filmliefhebbers kunnen ook zelf titels nomineren voor de lijst. The Shawshank Redemption wordt door veel liefhebbers beschouwd als één van de beste films aller tijden. De verfilming van het boek van schrijver Stephen King vertelt over de vriendschap tussen twee gevangenen, gespeeld door Tim Robbins en Morgan Freeman.

Regisseur Frank Darabont noemt het een "enorme eer" om nu op de lijst te staan. Ook regisseur Ivan Reitman van Ghostbusters, één van de grote filmhits uit de jaren tachtig, is zeer vereerd met de vermelding. Behalve de bekende moderne titels zijn er dit jaar ook een paar stomme films uit de beginjaren van de film op de lijst gezet. Het gaat onder meer om een Dracula-film uit 1930 met acteur Bela Lugosi en een aantal korte films van Edison, die wordt gezien als één van de uitvinders van film. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: