Limitless vs Minority Report - Actueel Cinema

   - 

Het najaar van 2015 heeft heel wat in petto op het gebied van series in de Verenigde Staten. Bij de meest verwachte vinden we twee spin-offs terug van ware blockbusters : Limitless en Minority Report. Geproduceerd door twee concurrerende productiehuizen (respectievelijk CBS en Fox) en tegelijk startend, we kunnen dan ook niet anders dan ze in competitie te zetten.

1 Limitless

 

De plot :
Brian Finch ontdekt de kracht van de mysterieuze NZT-48 drug en wordt verkeerdelijk beschuldigd van een misdrijf. Hij zal moeten samenwerken met de FBI om zijn onschuld te bewijzen…

 

Verdict van de pilot :
Het verhaal is eerder voorspelbaar en dat geniale kantje van het hoofdpersonage doet ons te zeer denken aan Patrick Jane (The Mentalist – dat eveneens van CBS komt), desalniettemin wordt alles licht gehouden door entertainende humor.

2 Minority Report

De plot :
De drie precogs die in staat zijn de toekomst te voorspellen zijn vrijgelaten. Een van de broers, Dash, blijft geplaagd door beelden van toekomstige misdrijven. Met de hulp van een politieagente zal hij ze proberen te voorkomen.

 

Verdict van de pilot :
De productie heeft niet bespaard op het budget om de futuristische wereld te creëren, met gadgets en fantastische decors. Het acteerspel laat ons daarentegen wat op onze honger zitten.

Het is dus nog te vroeg om te weten wie de kijkcijferoorlog zal behalen in het land van Uncle Sam… Maar persoonlijk hebben we een kleine voorkeur voor Limitless. To be continued !?

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: