The Absent One, Belle, The Cut... Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

We beginnen met ‘The Absent One’ ! Inspecteur Carl Mørck en zijn assistent zijn terug in een Scandinavische thriller. Na The Keeper of lost Causes (2013) keren we terug naar de onderzoeken van het Q Department. Spanning verzekerd !

Een ander kritisch thema vinden we terug in ‘Belle’, een verhaal over sociale klasseverschillen, geld, oorsprong en liefde in het Groot-Brittannië van de 18de eeuw. Dit romantisch drama put zijn inspiratie uit het leven van Dido Elizabeth Belle, de onwettige dochter van John Lindsay. Deze sublieme halfbloed, vertolkt door Gugu Mbatha-Raw is meer dan overtuigend in haar rol van rebellerende vrouw, die haar lot, en dat van haar land, in eigen hand zal nemen…

The Cut is meer actueel dan ooit ! Met de Armeense genocide op de achtergrond beschrijft deze film de perikelen van Nazaret Manoogian, een jonge smid op zoek naar één van zijn, dood gewaande, dochters… Fatih Akin verdient hier alle respect : Een Turkse regisseur die een film draait over zulk moeilijk thema, dat vraagt moed en heel wat lef.

John Turturro, Fernando Meirelles, José Padilha, Stephan Elliott, Paolo Sorrentino, Harvey Keitel, Vanessa Paradis, Vincent Cassel, Emily Mortimer… allen verklaren ze hun liefde voor de meest bekende stad van Brazilië : Rio de Janero ! Deze regisseurs en acteurs voeren ons in ‘Rio, Eu Tu Amo’ mee op een reis doorheen Rio. Maar zet eerst uw zonnebril op en zorg voor een grote zak popcorn !

Wie heeft er ooit gezegd dat men aan de slanke kant moest zijn om een kwalitatieve spion te zijn ? In ‘Spy’ speelt Melissa McCarthy haar vrouwelijke vormen uit in de geweldige rol van van Susan Cooper. Het mag gezegd worden : de actrice speelt hier al haar troeven uit !

En last but not least is Danny Collins, het regiedebuut van Dan Fogelman. Al Pacino vertolkt er Danny Collins, die op zijn 64ste verjaardag een oude brief van zijn held John Lennon ontvangt, met alle gevolgen vandien.

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: