Project T, Far from the Madding Crowd, She's Funny that Way... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze ! Jammer genoeg niet bij die happy few in Cannes ? Geen zorgen, wij brengen het filmfestival tot bij u !

We beginnen met Project T ! Geregisseerd door Brad Bird, de man achter The Incredibles en Mission Impossible 4, Project T voert de toeschouwer mee naar een utopische wereld, in een parallele dimensie. Gebaseerd op een attractie in Disneyland, Project T is gericht op ieder publiek, groot en klein, en draagt een humanistische en ecologische boodschap met zich mee.

Far from the Madding Crowd dis een remake van John Schlesinger’s klassieker. Net zoals zijn voorganger is deze remake ook weer de moeite waard, voornamelijk dankzij de uitstekende cast (Carey Mulligan en Matthias Schoenaerts), die een meer geloofwaardige prestatie neerzetten dan in de versie uit 1967.

Nog meer romantiek in She’s Funny that Way ! Regisseur Peter Bogdanovich brengt hier een hommage aan de films uit de goede oude tijd, voornamelijk die uit de jaren ’30 en ’40. In het begin is die ietwat dwaze humor, de extravagante vertolkingen en de absurde situaties leuk en aangenaam. Maar het duurt niet lang eer het geheel idioot en naïef wordt.

Eindigen doen we dez week met Trois souvenirs de ma jeunesse, prequel van Comment je me suis disputé… (Ma vie sexuelle) ! Volgens onze journalist wordt het alles verteld aan de hand van een onnodig narratief labyrinth. Opgedeeld in drie hoofdstukken, de regisseur kiest voor het minst interessante luik verder uit te werken. Een jammerlijke ontgoocheling.

 

Ook op het programma deze week : De Surprise, L’Astragale en The Look of Silence.

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Alec Baldwin voelt zich noch schuldig, noch verantwoordelijk - Actueel
Actueel

Alec Baldwin voelt zich noch schuldig, noch verantwoordelijk

Alec Baldwin heeft in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC gezegd dat hij zich niet schuldig of zelfs verantwoordelijk voelt voor de dood van een cameravrouw op de filmset van "Rust". De acteur beweert dat hij de trekker van de revolver die het fatale schot loste niet overhaalde en dat... Verder lezen...
Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: