Project T, Far from the Madding Crowd, She's Funny that Way... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze ! Jammer genoeg niet bij die happy few in Cannes ? Geen zorgen, wij brengen het filmfestival tot bij u !

We beginnen met Project T ! Geregisseerd door Brad Bird, de man achter The Incredibles en Mission Impossible 4, Project T voert de toeschouwer mee naar een utopische wereld, in een parallele dimensie. Gebaseerd op een attractie in Disneyland, Project T is gericht op ieder publiek, groot en klein, en draagt een humanistische en ecologische boodschap met zich mee.

Far from the Madding Crowd dis een remake van John Schlesinger’s klassieker. Net zoals zijn voorganger is deze remake ook weer de moeite waard, voornamelijk dankzij de uitstekende cast (Carey Mulligan en Matthias Schoenaerts), die een meer geloofwaardige prestatie neerzetten dan in de versie uit 1967.

Nog meer romantiek in She’s Funny that Way ! Regisseur Peter Bogdanovich brengt hier een hommage aan de films uit de goede oude tijd, voornamelijk die uit de jaren ’30 en ’40. In het begin is die ietwat dwaze humor, de extravagante vertolkingen en de absurde situaties leuk en aangenaam. Maar het duurt niet lang eer het geheel idioot en naïef wordt.

Eindigen doen we dez week met Trois souvenirs de ma jeunesse, prequel van Comment je me suis disputé… (Ma vie sexuelle) ! Volgens onze journalist wordt het alles verteld aan de hand van een onnodig narratief labyrinth. Opgedeeld in drie hoofdstukken, de regisseur kiest voor het minst interessante luik verder uit te werken. Een jammerlijke ontgoocheling.

 

Ook op het programma deze week : De Surprise, L’Astragale en The Look of Silence.

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking - Actueel
Actueel

Prijswinnende Iraanse regisseur Jafar Panahi in hongerstaking

De bekende Iraanse regisseur Jafar Panahi is in hongerstaking gegaan. Dat maakte hij bekend in een verklaring, die door zijn vrouw en zoon op Instagram werd gedeeld. Panahi, laureaat van het Cannes-filmfestival, zit sinds afgelopen zomer vast in de Evingevangenis (in het noordwesten van Teheran,... Verder lezen...
Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende - Actueel
Actueel

Actrice Geraldine Chaplin krijgt ster op Filmfestival Oostende

Actrice Geraldine Chaplin heeft vandaag een ster gekregen op het Filmfestival Oostende. De 78-jarige dochter van Charlie Chaplin onthulde vanwege de felle wind uitzonderlijk een duplicaat van de ster in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. De echte ster is te vinden op de zeedijk. Verder lezen...
'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie - Actueel
Actueel

'Knock at the Cabin', M. Night Shyamalan's nieuwe nachtmerrie

Deze week verschijnt "Knock at the Cabin" in de bioscoop. De getalenteerde M. Night Shyamalan (die het uitstekende Old, Split, The Sixth Sense maakte) gaat voor een 5 sterren cast bestaande uit Dave Bautista (Dune, Guardians of the Galaxy), Jonathan Groff (Hamilton, Mindhunter), Ben Aldridge (Pennyw... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: