Mad Max: Fury Road, Le tête haute, The Farewell Party, ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week bieden we u een overzicht op de meest recente releases en helpen we u met het maken van de beste keuze! We hopen dat u een fijne moederdag heeft gehad, maar deze keer gaat de aandacht weer helemaal naar film!

We beginnen met de grote release van de week: Mad Max: Fury Road! Dertig jaar na Mad Max Beyond Thunderdome brengt George Miller zijn anti-held weer tot leven. Exit Mel Gibson, vandaag is het Tom Hardy (Bronson, The Dark Knight Rises) die in de huid kruipt van Max Rockatansky. Nog gekker, nog meer gewelddadig dan zijn voorgangers, Mad Max: Fury Road is een ware moordpartij! Letterlijk!

Back to reality! Een heel ander genre is La tête haute, over jongerendelinquentie. Deze keer gezien vanuit het standpunt van de jongere zelf. De jonge Rod Paradot – voor het eerst voor een camera – brengt ons hier een onvergetelijke prestatie. La tête haute is briljant geschreven en geregisseerd, met het juiste evenwicht tussen mijmering en emotie.

The Farewell Party kaart een eerder gevoelig onderwerp aan, dat van de euthanasie. Daar was lef voor nodig! De humor is daarentegen niet zomaar gegeven. Iedere dialoog en situatie stelt de toeschouwer in vraag over zijn relatie met lijden en dood. The Farewell Party vermijdt op deze manier het overdreven sentimentele en moraliserende. Lachen tot de dood!

Experimentele film met A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence! Als u het werk van Roy Andersson reeds kent weet u aan wat u zich kan verwachten, zoniet dient u wel eens verrast te worden! Deze film zit vol van sketches en doet op bepaalde ogenblikken zelfs denken aan de zo merkwaardige wereld van Monty Python.

Last but not least deze week is Refugiado, een Argentijns drama over een moeder en haar zoon die het huis verlaten om te ontsnappen aan een gewelddadige vader, op zoek naar een plek om een nieuw leven te kunnen beginnen.

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: