Dark Places: no Gone Girl - Bespreking Cinema

   - 

Na het succes van Gone Girl was het uitkijken naar Dark Places, nog een verfilming van een boek van Gillian Flynn. Maar regisseur-schijver Gilles Paquet-Brenner is geen David Fincher.

Een nieuwe Gone Girl ging Dark Places dus niet worden. Maar de cast, bestaande uit Charlize Theron, Christina Hendricks en Chloé Grace Moretz, schepte toch relatief hoge verwachtingen. Helaas, de acteurs kunnen de film niet redden van de middelmatigheid. Het probleem zit hem vooral in het verhaal, het script en de toon. Dark Places bevat verhaalelementen die op een satirische manier uitgebuit hadden kunnen worden. Maar Paquet-Brenner die ook het script schreef, vat alles veel te bloedserieus op. Misschien had hij een nieuwe Seven voor ogen, maar daarvoor mist het scenario een sterke en eenvoudige constructie en bevat het te absurde wendingen. In het verhaal geloven doe je dus niet. Theron weet wel hoe ze een gekweld personage moet spelen, maar ze is constant gedeprimeerd waardoor haar vertolking op dezelfde noot blijft hangen.

Paquet-Brenner had moeten inzien dat dit verhaal veel meer humor, gitzwarte uiteraard, en satire nodig had. Wat overblijft is een degelijk vertolkte en op productioneel vlak behoorlijke thriller die nooit verveelt, maar toch niet werkt.  

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...
Dark Places

Dark Places

Thriller, Drama  Regie: Gilles Paquet-Brenner Met: Chloë Moretz, Charlize Theron, Christina Hendricks 1985. Libby Day is 8 jaar wanneer haar moeder en zussen vermoord worden. Haar getuigenis wijst haar broer Ben, 16 jaar, aan als dader. 30 jaar later overtuigen een aantal amateur onderzoekers, die zichzelf de Kill Club noemen, haar om zich opnieuw te verdiepen in haar herinnering van de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: