Broers Dardenne naar huis met drie beeldjes op Magritte du cinéma - Actueel Cinema

    

De film "Deux jours, une nuit" van de broers Dardenne heeft de prijs voor de beste film gekregen tijdens de vijfde editie van de Magritte du cinéma, de Franstalige filmprijzen in ons land. De prijzen werden gisteren uitgereikt in Brussel. 

De Dardennes waren de grote winnaars van de avond en gingen naar huis met in totaal drie beeldjes. Ze kregen ook de prijs voor de beste regie. Fabrizio Rongione werd bekroond tot beste acteur voor zijn rol in de film. Het andere prijsbeest was "Marina" van Stijn Coninx. De film werd bekroond tot beste Nederlandstalige film, nadat het al de prijzen voor beste kostuums en mooiste decors had gekregen. Ook "Pas son genre" van Lucas Delvaux sleepte drie prijzen in de wacht. Delvaux kreeg de Magritte voor het beste scenario. De film haalde een tweede Magritte binnen voor beste geluid. En daarbovenop kreeg Emilie Dequenne de prijs voor beste actrice. Opmerkelijk was dat een animatiefilm de prijs voor de beste kortfilm won: "La Bûche de Noël" van Stéphane Aubier en Vincent Patar. Een andere animatiefilm, "Minuscule, la vallée des fourmies perdues", van Thomas Szabo en Hélène Giraud, kreeg de Magritte voor de beste buitenlandse film in coproductie. De prijs voor beste montage ging naar "La Marche" van Nabil Ben Yadir. De film won ook een tweede prijs: die voor de beste bijrol voor Lubna Azabal. Verder maakte Yaël André de beste documentaire met "Quand je serai dictateur". De Magritte voor beste fotografie ging naar Manu Dacosse voor "L'étrange couleur des larmes de ton corps". Jérémy Renier kreeg de prijs voor de beste bijrol voor "Saint Laurent". De Magritte voor de beste filmmuziek werd uitgereikt aan Soldout voor "Puppylove". Ten slotte ging de prijs voor de beste debuutfilm naar "Je te survivrai" van Sylvestre Sbille. Beste mannelijk en vrouwelijk talent waren respectievelijk Marc Zinga ("Les Rayures du zèbre") en Ambre Grouwels ("Baby Balloon"). De Franse acteur en regisseur Pierre Richard kreeg een ere-Magritte. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Titanic - Actueel

Vanavond op TV: Titanic

Kijk vanavond, nu zaterdag 11 juli, om 20u25 op VTM naar "Titanic"!
Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.