Mortdecai, The Theory of Everything, Into the Woods, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

    

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Deze week staat er weer heel wat op het programma. Keuze genoeg dus voor iedereen !

We beginnen met Mortdecai . Het verhaal : « De charmante Charlie Mortdecai is kunsthandelaar en parttime-schurk. Gewapend met enkel zijn looks en zijn betoverende glimlach reist hij de wereld rond om een gestolen schilderij te bemachtigen. Dat zou de code bevatten van een verloren gewaande bankrekening vol nazigoud. Maar zijn missie verloopt niet zonder slag of stoot: enkele boze Russen, de Britse geheime dienst, zijn belachelijk mooie vrouw en een internationale terrorist zitten hem op de hielen. » De film is een adaptatie van Kyril Bonfiglioli’s ‘The Mortdecai Trilogy’. Mortdecai is een echte cinematografische U.F.O. die heel wat frisheid met zich meebrengt.

The Theory of Everything vertelt ons het verhaal van Stephen Hawking. Stephen is een briljante cosmologiestudent aan de Universiteit van Cambridge, en is er op uit een antwoord te vinden op het mysterie van het ontstaan van het universum. Jammer genoeg is wordt hij gediagnosticeerd met ALS, een ongeneeselijke spierziekte. Zijn levensverwachting wordt geschat op amper 2 jaar. Maar dankzij zijn grenzeloze liefde, zijn moed en de gedrevenheid van Jane, zijn vrouw, gaan ze het onontkomelijke uitstellen. Terwijl zijn lichaam er op achteruitgaat, doen zijn hersenen de grenzen van de wetenschap schuiven. Samen gaan ze  een omwenteling in de wereld van de geneenskunde en de wetenschap brengen. Het geheel is ietwat te geromantiseerd voor deze karakteriële wetenschapper, maar men moet toegeven dat het geen gemakkelijke opgave was. Wie durft er nu het levensverhaal te verfilmen van een nog levende, beperkte, wetenschapslegende ? Het acteerspel van Eddie Redmayne is daarentegen fenomenaal. We voelen de Oscar al aankomen !

In Into the Woods vinden we een heks terug, magistraal vertolkt door Meryl Streep, die een bakker en diens vrouw meevoert op een avontuur in het bos. Tijdens hun queeste maken ze kennis met Rapunzel, Assepoester of nog Roodkapje. U heeft het begrepen, Into the Woods is een beetje een « pot pourri » van alle sprookjes uit onze kindertijd, maar dan met een plethora aan grote namen die af en toe in zang uitbreken. Zowel kitsch, als bij momenten zeer goed, Into the Woods bevindt zich op de fijne grens tussen goede en slechte smaak. Als u houd van musicals zal u zeker en vast liefhebber zijn !

Trouw met mij ! toont ons het verhaal van de twee jonge twintigers Jurgen en Sibel, smoorverliefd en beiden kijken uit naar een prachtig trouwfeest. Maar dat is buiten de druk, de verwachtingen en de twijfels van hun families gerekend. Een ding is zeker ! Het wordt een trouwfeest om nooit meer te vergeten !

 

 

Il Capitale Umano neemt ons mee naar de oevers van de Comomeer. De families van de rijke Carla Bernaschi en Dino Robelli zijn gelinkt door één en dezelfde obsessie : geld. Een ongeval op de vooravond van Kerst gaat hun lot grondig door elkaar schudden. Il Capitale Umano is een film over het opportunisme, leugens en manipulatie. Paolo Virzi is de regisseur die alle masker doet vallen en de ware menselijke natuur onthult.

Relatos Salvajes is het doorslaan van de mens, dat wat ons scheidt van een barbaars bestaan en de cultuur. Onrecht, oneerlijkheid, en de verwachtingen die in deze wereld van ons verwacht worden, veroorzaken stress bij velen. En sommigen slaan volledig door. Relatos Salvajes is een film over hen. Het begin is hilarisch en geweldadig, een beetje op zijn Tarantino. Maar deze sociale satire kan maar moeilijk het ritme houden.

We eindigen met Terre Battue. « Vastberaden om nooit nog in dienst van iemand anders te moeten werken, probeert Jérôme kost wat kost zijn eigen zaak uit de grond te stampen, ondanks de meningsverschillen daarover met Laura, zijn vrouw. Ugo, hun zoon van 11, is een veelbelovend tennisser. Net als zijn vader is hij bereid om heel ver te gaan om zijn dromen waar te maken en kampioen te worden. Maar vader en zoon zullen samen leren dat je niet zomaar alle regels mag omzeilen om te slagen in het leven. »

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!
Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!
Vanavond op TV: Troy - Actueel

Vanavond op TV: Troy

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 20u35 op VIER naar "Troy"!
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!