Filmografie Ricardo Darin

Geboortedatum: 16/01/57 (63 jaar)
 Nationaliteit: Argentinië

Biografie

Ricardo Darín (Buenos Aires, 16 januari 1957) is een Argentijns acteur, regisseur en scenarioschrijver. Hij speelde in verschillende Spaanstalige producties, waaronder recentelijk in de films El Aura (2005), XXY (2007) en La Señal (2007). 
 
Darín werd op 16 januari 1957 geboren in Buenos Aires, in een familie van acteurs. Op 10-jarige leeftijd debuteerde hij in het theater, waarin hij samen met zijn ouders (Ricardo Darín en Renée Roxana) speelde. Op 16-jarige leeftijd speelde hij regelmatig in Argentijnse televisieproducties. Niet lang daarna ging hij zich ook bezighouden me Lees de volledige biografie et het schrijven van scenario's, onder meer voor telenovelas. 
 
In de jaren tachtig maakte Darín deel uit van de galancitos, een groep jonge acteurs die populaire televisieprogramma's vertaalden naar de toneelwereld. Hun voorstellingen waren in heel Argentinië een enorm succes. Na deze galancito-periode verwierf Darín zich in de jaren negentig een naam als televisiekomiek. Hij bleef ook in het theater actief, en begon zich ook met de wereld van de film bezig te houden. Aanvankelijk waren dat nog kleine rollen. 
 
De critici merkten hem echter op in de film Perdido por perdido (1993), waarvoor hij positieve recensies ontving. Zijn defnitieve doorbraak als filmacteur beleefde hij in Nueve reinas (2000), een film waarin hij een kruimeldief speelt in een economisch zieltogend Argentinië

Filmografie Ricardo Darin

Elefante Blanco - Drama

Elefante Blanco

Drama 
maart 2013
Carancho - Drama

Carancho

Drama 
oktober 2011
XXY - Drama

XXY

Drama 
maart 2008

Nieuws over Ricardo Darin

Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films - Actueel

Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films

Soms willen we toch allemaal wel een paar uurtjes ontsnappen uit de realiteit van vandaag. En daar helpen wij bij Cinenews jullie maar al te graag een handje mee. Vergeet even de hele coronacrisis met deze 10 feel good-films!
Vanavond op TV: The Beach house - Actueel

Vanavond op TV: The Beach house

Kijk vanavond, nu maandag 17 augustus, om 20u35 op VITAYA naar "The Beach house"!
Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden - Actueel

Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden

De actrice Ruth Gassmann die in de jaren zestig bekendheid verwierf als de hoofdrolspeelster in de Duitse voorlichtingsfilms 'Helga', is overleden. Ze stierf vrijdag in München op 85-jarige leeftijd na een korte ernstige ziekte. Dat heeft haar zoon aan het nieuwsagentschap dpa gemeld.
Vanavond op TV: Hancock - Actueel

Vanavond op TV: Hancock

Kijk vanavond, nu zondag 9 augustus, om 20u30 op Q2 naar "Hancock"!
Vanavond op TV: Legally Blonde - Actueel

Vanavond op TV: Legally Blonde

Kijk vanavond, nu zaterdag 8 augustus, om 20u25 op VIJF naar "Legally Blonde"!
Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen - Actueel

Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen

Harry Shearer, stemacteur voor de animatieserie 'The Simpsons', trekt van leer tegen de groeiende opvatting als zou het ongepast zijn om de stemmen van gekleurde personages te laten inspreken door witte acteurs. Hij kant zich zo tegen de beslissing van de makers om niet langer witte acteurs te... Verder lezen...