Horns: valse duivel - Bespreking Cinema

    

Als je familienaam King is en je hebt de ambitie om horrorverhalen of fantastiek te schrijven, dan weet je dat je onvermijdelijk met de enige echte King zal vergeleken worden. Zeker als de King in kwestie — Stephen dus — ook nog eens je vader is.

Dus koos Joseph Hillstrom King ervoor om zijn romans (en comics) te publiceren onder de naam Joe Hill. Met succes, want hij is intussen verschillende keren bekroond.

Zijn tweede roman, Horns, is een van die bejubelde werken, en je snapt wel waarom. Het verhaal is behoorlijk origineel, het mengt allerlei genres door elkaar en er zit een laagje maatschappelijke kritiek onder over de schijnheiligheid van mensen. Het hoofdpersonage is dan ook een kerel die de gave ontwikkelt om mensen hun diepste driften en wensen te ontlokken.

Het grote verschil tussen het boek Horns en de film Horns zit hem echter in de uitvoering. Waar Hill op papier verschillende akkoorden speelt en tot een aantrekkelijke melodie komt, klinkt de interpretatie van de Franse griezelcineast Alexandre Aja (zie onder meer Haute tension en Piranha 3D) vooral chaotisch en vals. Bij momenten lijkt er zich een aangename en geestige partij te ontwikkelen, maar lang duren die harmonieuze stukken nooit.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Angelina Jolie in beroep tegen ex - Actueel

Angelina Jolie in beroep tegen ex

De rechtszaak tussen Angelina Jolie (46) en Brad Pitt (57) is nog iet afgelopen. Het voormalige koppel discussieert over de gedeelde voogdij. Na beschuldigingen van huiselijk geweld riskeerde Pitt zijn kinderen niet meer te mogen zien, maar in mei oordeelde een rechter in het voordeel van Brad Pitt. Verder lezen...