'Fury', 'A Walk Among the Tombstones', 'Book of Life'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals elke week helpen we u kiezen uit de recentste filmreleases. De herfst is helemaal in het land en de vakantie nadert, twee goede redenen om eens een bezoekje te brengen aan uw favoriete bioscoop!

We beginnen met de meest verwachte flim van de week: Fury. Het verhaal: “April 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy (Brad Pitt) heeft de opdracht met vier soldaten op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen Wardaddy en zijn mannen het hart van nazi-Duitsland te treffen. “ Fury is een sterke fiml die weinig plaats laat aan de verbeelding. David Ayer, de regisseur, zelfs een oud-soldaat, heeft gekozen om de gruwels van de oorlog te tonen zoals het is. Jammer genoeg heeft hij niet kunnen weerstaan aan de lokroep van Hollywood en eindigt de film met een zoete noot, wat afdoet aan de geloofwaardigheid. Daarnaast is Fury uitstekend op alle vlak.

In A Walk Among the Tombstones kruipt Liam Neeson in de huid van prive detective Matt Scudder. Hij wordt opgezocht door een man wiens vrouw ontvoerd en vermoord werd. Matt voert onderzoek en jaagt op psychopaten die de stad angst aanjagen, maar hij wordt zelf een pion in dit medogenloze spel. Matt Scudder is een bekend personages in de politieromans. Hij is al aan zijn zevende avontuur en het is zijn tweede filmbewerking. Scott Frank, de regisseur, is er jammer genoeg een beetje de mist in gegaan. A Walk Among The Tombstones mist gruwelijk veel originaliteit, maar gelukkig red het charisme van Liam Neeson al heel wat.

Voor het jonge publiek hebben we deze week de animatiefilm Book of Life. Het verhaal is geïnspierreerd op een bekend Mexicaans feest: Dia des Muartos (het feest van de doden) In het Dorpje San Angel wordt Manolo, een jonge dromer, uitgedaagd door de goden. Opm het hart van zijn geliefde Maria voor zich te winnen zal hij andere werelden moeten verkennen en zijn grootste angsten overwinnen. Book of Life is het resultaat van een samenwerking tussen Guillermo Del Tot en de regisseur Jorge Guttierez. Helemaal in de Halloweensteming, de films is origineel, kleurrijk en zal zeker de kleinsten (als de groten) kunnen bekoren. In de soundtrack vinden we bands terug als Raidohead, Biz Markie of nog Mumford & Sons... allemaal gerestyled als mariachi!

Het is herfstvakantie, dus kinderfilms staan op het menu! Onze tweede is Le Grimoire d’Arkandias. Het verhaal: “Theo, 12 jaar en een gepassioneerde lezer, vindt in de bibliotheek een oud boek dat gelezen wordt door een vreemde figuur en bewaart dit voor zich. In dit magisch boek vindt Theo het recept van een ring die de kracht heeft om onzichtbaar te worden. Dit is exact wat hij nodig heeft om zijn moeder, veroordeeld voor een diefstal die ze niet heeft gepleegd, onschuldig te verklaren. Samen met Bonaventure, zijn beste vriend en Laura, een rebelse tiener, zal Theo de verschrikkelijke Boucher-zussen moeten confronteren die wel verantwoordelijk zijn voor de diefstal. Theo zal eindelijk het avontuur kunnen beleven waarop hij reeds lang wachtte.” Een echte avonturenfilm voor de hele familie dus. We bevinden ons wat in dezelfde sfeer als bij Harry Potter, maar deze keer wat meer modern en mad in France.

Nummer drie is Trippel Trappel. Een animatiefilm, made in Belgium. De huisdieren willen ook graag Sinterklaas vieren: “DierenSinterklaas! Waarom krijgen zij geen cadeautjes? Zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de energieke fret Fretje maken de huisdieren hun verlanglijstjes op.  
Fretje besluit om de lijstjes samen met zijn vrienden Kari, de kanarie, en Takkie, de wandelende tak zelf naar Sinterklaas te brengen.  Wanneer ze aankomen op de boot van Sinterklaas, lijkt hun plan te mislukken door tussenkomst van Rat. Weet de goede lieve Sint alsnog raad?” Trippel Trappel zal uw kleintjes er terug aan doen denken dat Sinterklaas niet meer veraf is. Binnenkort is het weer tijd om hun schoentjes aan de schoorsteen te zetten.

December is niet meer ver af en dat wordt ook opgemerkt in de bioscoop. Er staat een tweede Sinterklaasfilm op het programma: Sinterklaas en het Pratende Paard. “De pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt slechterik Jef Vandenare het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?”

 

Terug naar het oudere publiek met Bande de Filles. Het verhaal van Marieme, die als zestienjarige kijkt op een muur van verbodsregels. Censuur in haar wijk, de wet van de jongens, problemen op school. Haar ontmoeting met drie meisjes vol zelfsvertrouwen gaat alles veranderen. Bande de Filles is een sociale film dankzij zijn onderwerp. Maar dat is niet alles. Regisseuse Caléine Sciammais gegroeid, en zelfs al maakt ze nog hier en daar foutjes, de film is vertederend en soms zelfs heel grappig. U zal zeker en vast voor de charme van Marieme vallen.

 

We gaan verder met Leviathan. Het verhaal van Kolia, die woont in een klein dropje aan de rand van de Barenszee, in het Noorden Van Rusland. Hij heeft een garage d naast zijn huis waar hij samenwoont met zijn vrouw Lylia. Vadim Sergeyich, de burgemeester van de stad, wenst het terrein van Kolia te onteigenen voor de stad . Hij tracht eerst te kopen, maar Kolia kan het idee niet verdragen van alles te verliezen wat hij bezit. Niet alleen zijn terrein maar ook al die schoonheid die hem omringt sinds zijn geboorte. Daarop wordt Vaidm Sergeyich aggresiever... Regisseur Andrei Zvygintsev toont ons het Rusland van vandaag, een verziekt Rusland met een bevolking dat haar verdriet wegdrinkt. Leviathan toont ons hoe het is en werd gecensureerd in Rusland.

We eindigen op een vrolijkere noot met On a marché sur Bangkok. De niwue komedie van Olivier Baroux met Kad Merad en Alice Talioni. Serge Renart, een journalist voor de televisie, has-been geowrden, en Natacha Bison, een oorlogsreporter die wat uit htet beroep werd gezet wegens te gevaarlijk worden naar Thailand gestuurd om enquête te voeren over één van de best bewaarde geheimen van de huidige tijd. Wat is er echt gebeurt bij de televisieuitzending van apollo 11?  Natuurlijk vinden we hier niet veel origineels terug in het scnario: twee personages worden verplciht samen te reizen... Daarnaast moet er wel gezegd worden dat het duo Merad/Taglioni uitstekend werkt en er hier en daar hilarische momenten tussen zitten.

Last but not least vinden we Lilting terug, een Engels drama over een moeder die het overlijden van haar zoon betreurt en zijn homoseksualiteit maar niet kan aanvaarden, ondanks de ontmoeting met de man die samen met hem leefde.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Trippel Trappel

Trippel Trappel

 Regie: Albert 't HooftIn "Trippel Trappel" willen de huisdieren ook graag Sinterklaas vieren: DierenSinterklaas! Waarom krijgen zij geen cadeautjes? Zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de energieke fret Fretje maken de huisdieren hun verlanglijstjes op. Fretje besluit om de lijstjes samen met zijn... Verder lezen... Programmatie
Trailers
Manolos Magische Reis

Manolos Magische Reis

 Regie: Jorge R. GutierrezManolo is een jongen die twijfelt of hij zijn hart zal volgen of zal voldoen aan de verwachtingen van zijn familie. Voordat hij een van die paden kiest begint hij aan een avontuur dat hem door drie wonderbaarlijke werelden zal leiden, waarbij hij zijn grootste angsten onder ogen zal moeten zien. Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: