Gillian Anderson speelt Margaret Thatcher in tv-serie 'The Crown' - Actueel Cinema

   - 

'The Crown', de Britse historische dramaserie over het wel en wee van koningin Elizabeth II, heeft zijn Iron Lady gevonden: Gillian Anderson ('The X Files', 'The Fall', 'Hannibal') zal in de huid kruipen van premier Margaret Thatcher in het vierde seizoen van de prestigieuze reeks op Netflix. Dat kondigt The Sunday Times aan. 

Voor het aankomende derde seizoen is een castwissel doorgevoerd: Olivia Colman zal voortaan de hoofdrol van koningin Elizabeth II vertolken, nadat Claire Foy twee seizoenen met verve de Britse monarch gespeeld had. Anderson is bekend omwille van haar hoofdrol van FBI-agente Dana Scully in 'The X-Files', die ze ook voor de reboot van Fox opnieuw opnam. Ze is momenteel nog te zien op Netflix in de Britse comedyserie 'Sex Education'. De casting van Anderson als Thatcher geeft aan dat het vierde seizoen zich wellicht in de jaren 80 zal afspelen. Netflix lost voorlopig niets over een mogelijke releasedatum.

Thatcher schreef geschiedenis als eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië en stond bekend als onwrikbaar, koppig en onverbiddelijk, hetgeen haar in 1976 de bijnaam Iron Lady of IJzeren Dame opleverde. De leider van de Conservatieven vocht in 1982 een kort conflict uit met Argentinië, toen dat land de Britse Falklandeilanden binnenviel. Ze stierf in 2013 op 87-jarige leeftijd. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Iron Lady

The Iron Lady

Biografie, Drama  Regie: Phyllida Lloyd Met: Meryl Streep, Harry Lloyd, Jim Broadbent,... THE IRON LADY vertelt het indrukwekkende verhaal van Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke Britse premier, en de strijd die ze voerde om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. Het is een film over macht en de prijs die hiervoor betaald moet worden. Een verrassend en intiem... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: