Filmografie Minnie Driver

Biografie

Minnie Driver (Londen, 31 januari 1970) is een Engelse actrice en singer-songwriter. Ze werd genomineerd voor een Academy Award voor haar rol in Good Will Hunting. Verder werd ze al eens genomineerd voor onder meer een Annie Award een Emmy Award en een Golden Globe. 
 
Driver is de dochter van Gaynor Churchward, een ontwerpster en vroegere couturemodel en Ronnie Driver, een zakenman. Haar zus Kate is een model en producer. Driver is van Schotse, Ierse, Italiaanse en Franse afkomst. Haar moeder was de minnares van haar vader en de echtgenote van haar vader wist niet van zijn tweede familie. Driver werd opgevoed in Barbados en studeerde op de Bedalesschool vlakbij Petersfield, Hampshire en op het Webber Douglas Academy of Dramatic Art in Londen. 
 
Driver had er al een aantal jaren als filmactrice opzitten toen ze in 1997 ineens in één jaar in twee flink aanslaande films verscheen, waarin ze in beide een grote rol had: Good Will Hunting en Grosse Pointe Blank. Daarnaast speelde ze in onder andere Goldeneye, High Heels & Low Lifes en The Phantom Of The Opera. Ook speelde ze een gastrol in Will & Grace als de dochter van John Cleese. Driver probeert ook een zangcarrière in de lucht te houden, maar met minder succes. 
 
Driver heeft relaties gehad met haar Good Will Hunting-tegenspeler Matt Damon, John Cusack en Josh Brolin, met wie zij verloofd was. Driver en Brolin verbraken hun verloving in oktober 2001, omdat Driver moeilijk kon opschieten met de stiefmoeder van Brolin, Barbra Streisand. In 2008 beviel Driver van een zoon. Driver heeft nooit bekendgemaakt wie de vader van het kind is.

Filmografie Minnie Driver

Ella Enchanted - Komedie
augustus 2004

Ella Enchanted

Komedie Regie: Tommy O'HaverMet: Anne Hathaway, Cary Elwes, Minnie Driver,...Ella (Anne Hathaway) leeft in een sprookjesachtige en magische wereld waar alle kinderen bij de geboorte een gave krijgen van de Goede Fee. Bij Ella loopt er echter iets mis, want ze krijgt de foute fee op bezoek. Die geeft haar de gave van de gehoorzaamheid, maar al snel blijkt dat dit eerder een... Verder lezen...

Nieuws over Minnie Driver

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: