Filmografie Janelle Monáe

 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Wat. Een. Pit. 
Outkast's Big Boi was meteen verkocht en als Prince-protégé tourde Janelle Monaé mee met zijn Welcome 2 America tour in December 2010. Slechts 24 jaar is deze Amerikaanse, maar haar show in de Botanique in februari jl. zorgde voor een wervelend spektakel van soul, r&b, hiphop, gospel, confetti en theater. Op het einde van het concert hadden zowel haar torenhoge exuberante haardos als het onze betere tijden gekend. 
Oorspronkelijk wou ze Broadway-actrice worden, maar gelukkig veranderde ze van gedachte. Eind 2010 verscheen haar tweede album, The ArchAndroid, met Lees de volledige biografie referenties naar James Brown, Funkadelic, Jackson 5, Prince, Outkast, Grace Jones en Nona Hendrickx. Ze krijgt back up van rasechte black conscious muzikanten die er - net zoals zijzelf - piekfijn uitzien en gedreven te werk gaan. Ze verscheurt het muzikale register door te switchen tussen dynamische groovy songs, intiem gitaarwerk -met glasheldere stem dat voor kippenvelmomenten zorgt- en aanstekelijke gospel. Verwacht je op Couleur Café aan een classy stomend feestje

Filmografie Janelle Monáe

Moonlight - Drama

Moonlight

Drama 
februari 2017

Nieuws over Janelle Monáe

Vanavond op TV: The Guest - Actueel

Vanavond op TV: The Guest

Kijk vanavond, nu dinsdag 29 september, om 20u40 op VTM4 naar "The Guest"!
Senatoren vragen Netflix verfilming Chinese boekenreeks te staken - Actueel

Senatoren vragen Netflix verfilming Chinese boekenreeks te staken

Een groep van vijf Republikeinse Amerikaanse Senatoren heeft streamingdienst Netflix opgeroepen plannen om een Chinese sciencefictionboekenreeks tot actieserie te verwerken, stil te leggen. Volgens de Senatoren heeft de schrijver van de reeks zich in het verleden positief uitgelaten over de... Verder lezen...
Vanavond op TV: Patser - Actueel

Vanavond op TV: Patser

Kijk vanavond, nu zaterdag 26 september, om 20u30 op VTM naar "Patser"!
Emma Stone stiekem getrouwd - Actueel

Emma Stone stiekem getrouwd

Emma Stone is dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Dave McCary. De actrice liet eerder nog weten dat het huwelijk was uitgesteld door het coronavirus, maar bronnen van de New York Post meldden dat het koppel alsnog in intieme kring is getrouwd.
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel

Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken.