Filmografie Janelle Monáe

Biografie

Wat. Een. Pit. 
Outkast's Big Boi was meteen verkocht en als Prince-protégé tourde Janelle Monaé mee met zijn Welcome 2 America tour in December 2010. Slechts 24 jaar is deze Amerikaanse, maar haar show in de Botanique in februari jl. zorgde voor een wervelend spektakel van soul, r&b, hiphop, gospel, confetti en theater. Op het einde van het concert hadden zowel haar torenhoge exuberante haardos als het onze betere tijden gekend. 
Oorspronkelijk wou ze Broadway-actrice worden, maar gelukkig veranderde ze van gedachte. Eind 2010 verscheen haar tweede album, The ArchAndroid, met referenties naar James Brown, Funkadelic, Jackson 5, Prince, Outkast, Grace Jones en Nona Hendrickx. Ze krijgt back up van rasechte black conscious muzikanten die er - net zoals zijzelf - piekfijn uitzien en gedreven te werk gaan. Ze verscheurt het muzikale register door te switchen tussen dynamische groovy songs, intiem gitaarwerk -met glasheldere stem dat voor kippenvelmomenten zorgt- en aanstekelijke gospel. Verwacht je op Couleur Café aan een classy stomend feestje!

Filmografie Janelle Monáe

Moonlight - Drama
februari 2017

Moonlight

Drama Regie: Barry JenkinsMet: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson,...Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Nieuws over Janelle Monáe


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: