Filmografie Alain Delon

Biografie

Alain Delon (Sceaux, 8 november 1935) is een Frans acteur. 
 
Delon werd geboren in Sceaux (Hauts-de-Seine), Frankrijk. Op zijn 17e ging hij in het leger en diende in Indochina als parachutist. Zijn doorbraak als filmster kwam met Plein soleil (1962), een bewerking van The Talented Mr. Ripley van Patricia Highsmith. Hij speelde ook in Il Gattopardo van Luchino Visconti en Le Samourai. Later kon hij deze acteerprestaties niet meer evenaren. 
 
In 1958 kreeg Alain Delon een relatie met Duits/Oostenrijkse actrice Romy Schneider dewelke in 1964 eindigde. 
 
In 1968 werd de bodyguard van Delon dood gevonden op een vuilnisbelt. Daarop raakten Delon en zijn vrouw Natalie betrokken in een groot seks-, drugs- en moordschandaal. 
 
In 1973 zong hij een duet met de Franse popzangeres Dalida getiteld Paroles... Paroles..', dat een grote hit in Frankrijk, Japan en Canada werd. 
 
In 1987 leerde Alain de Nederlandse Rosalie van Breemen kennen, toen zij werd ingehuurd als achtergrondzangeres bij de opnames voor zijn videoclip Comme au Cinéma. Ondanks het leeftijdsverschil van ongeveer 30 jaar, begon het tweetal een relatie. Tijdens hun relatie werden er twee kinderen geboren: Anouschka (1990) en Alain-Fabien (1994). De relatie eindigde in 2001. 
 
In 1997 kondigde Delon aan te stoppen met acteren na een reeks filmmislukkingen. 
 
In Cambodja, en misschien ook in de rest van Zuidoost-Azië, bestaat een sigarettenmerk genaamd "Alain Delon".

Filmografie Alain Delon

La piscine - Drama
januari 1969

La piscine

Drama Regie: Jacques DerayMet: Alain Delon & Romy SchneiderDe geliefden Jean-Paul (Delon) en Marianne (Schneider) brengen hun vakantie door in een villa aan de Route de la Plage uitkijkend over de Middellandse Zee in La Douce France. Op een dag krijgen ze, op uitnodiging van Marianne, bezoek van Harry en zijn bloedmooie 18-jarige dochter Penelope....

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: