Infos

Geregisseerd door : Luchino Visconti
Speelduur: 185 minuten
Land : Italië, Frankrijk (1963)
Originele taal: Italiaans

 Synopsis

Een ouder wordende Siciliaanse Prins realiseert zich dat er na de landing van Garibaldi op Sicilië (1860) en de eenwording van Italië geen plaats meer zal zijn voor zijn adellijke klasse en haar manier van besturen die samen valt met haar manier van leven. Zoals dat opgaat voor meer Visconti-protagonisten is de Prins van Salina de laatste van zijn soort. Hij hoort, in zijn eigen woorden, tot de "ongelukkige generatie op de breuk tussen twee werelden, in geen van beide passend, en, wat erger is, volledig ontdaan van illusies". Hij weet dat alles zal veranderen en gelooft dat "juist daardoor alles bij het oude zal blijven": Alleen zullen niet Garibaldi en zijn oproerlingen maar de middenklasse, de gegoede burgerij, de plaats van de adel hebben ingenomen. Ze zullen wat edel is platvloers maken, wat verfijnd is banaal. Ze zijn inhalig en potentieel crimineel. "Wij waren de luipaarden, de leeuwen; zij die na ons komen zijn de jakhalzen en de schapen'. 
Een pracht van een historische prent met schitterende vertolkingen van Burt Lancaster als de gedesillusioneerde Prins en Alain Delon als zijn lievelingsneef Tancredi.

 VOD

Bekijk Il Gattopardo via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: