Filmografie Marie-Josée Croze

Biografie

Marie-Josée Croze (geboren 23 februari 1970 te Montréal, QC,Canada) is een Frans-Canadese actrice. 
 
Haar eerste grote rol stamt uit 2000 en was in de film Maelström van Dennis Villeneuve. Deze rol luidde een internationale doorbraak in en leverde Croze enkele prijzen voor beste actrice op, waaronder een Jutra en een Genie. 
 
In 2001 speelt ze in een film over de Armeense genocide, Ararat van de Canadese regisseur Atom Egoyan. 
 
In 2003 speelt ze de rol van Nathalie in de Oscar winnende film Les Invasions Barbares, voor deze rol mocht ze de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes in ontvangst nemen. 
 
Marie-Josée Croze maakt haar opwachting in zowel Canadese (Québécoise en Engelstalige), als Franse (La Petite Chartreuse, Le Scaphandre et le Papillon) als grootschalige Amerikaanse producties (Munich). 
 
Commons

Filmografie Marie-Josée Croze

MILF - Komedie
mei 2018

MILF

Komedie Regie: Axelle LaffontMet: Axelle Laffont, Virginie Ledoyen,...Drie jeugdvriendinnen vertrekken naar het zuiden om het huis van een van hen leeg te maken. Het huis moet verkocht worden. Gedurende die dagen worden ze het doelwit van drie jongens, voor wie de drie alleenstaande vrouwen, die de veertig naderen, veel aantrekkelijker zijn dan meisjes van hun... Verder lezen...
Je l'aimais - Drama
mei 2009

Je l'aimais

Drama Regie: Zabou BreitmanMet: Daniel Auteuil & Marie-Josée CrozeTijdens een nacht in het afgelegen vakantiehuis van de familie, deelt Pierre met zijn schoondochter Chloé het geheim dat hem al twintig jaar gevangen houdt. Hij vertelt over z'n passionele liefde voor de veel jongere Mathilde, voor wie hij destijds niet alles kon opgeven. Hij koos toen voor... Verder lezen...

Nieuws over Marie-Josée Croze


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: