Filmografie Bradley Cooper

Biografie

Bradley Cooper (Philadelphia, 5 januari 1975) is een Amerikaans televisie- en filmacteur. Hij speelde onder meer van 2001 tot en met 2006 journalist Will Tipin in de Amerikaanse televisiereeks Alias, maar daarnaast ook in films als My Little Eye, Failure to Launch en The Hangover. 
Coopers rol in Alias was niet zijn eerste regelmatige verschijning in een televisieserie. Zo speelde hij eerder in - minder succesvolle - series als Touching Evil en Jack & Bobby. Hij debuteerde als filmacteur in 2001 als Ben in de romantische komedie Wet Hot American Summer. 
In 2010 vertolkt hij in The A-Team film de rol van Templeton Peck (Face). 
Cooper trouwde in december 2006 met actrice Jennifer Esposito. Het huwelijk strandde echter al na vier maanden. Sindsdien heeft Cooper relaties gehad met Cameron Diaz en Jennifer Aniston. Anno december 2009 heeft Cooper een relatie met actrice Renée Zellweger.

Filmografie Bradley Cooper

Maestro - Biografie, Drama
december 2023

Maestro

Biografie, Drama Regie: Bradley CooperMet: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Maya HawkeMaestro is een indrukwekkend en gedurfd liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein. Maestro, een liefdesbrief aan het leven en de kunst, is in essentie een emotioneel en episch verhaal over familie en liefde.
The Mule - Politie, Drama
januari 2019

The Mule

Politie, Drama Regie: Clint EastwoodMet: Clint Eastwood, Bradley Cooper,...Clint Eastwood schittert als Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en zich genoodzaakt ziet om zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een job aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden. Simpel toch? Maar zonder het te beseffen is Earl een drugskoerier voor een Mexicaans... Verder lezen...
Burnt - Drama
december 2015

Burnt

Drama Regie: John WellsMet: Bradley Cooper, Emma Thompson, Sienna Miller,...Chef-kok Adam Jones (Bradley Cooper) is een rockster in de keuken. De culinaire wereld ligt aan zijn voeten maar door zijn wilde leven met drank en drugs verliest hij zijn tweesterrenrestaurant in Parijs. Enkele jaren later duikt het enfant terrible op in Londen om er het beste restaurant ter... Verder lezen...
Aloha - Komedie

Aloha

Komedie Regie: Cameron CroweMet: Emma Stone, Bradley Cooper, Bill MurrayAloha gaat over een geslaagde militaire aannemer (Bradley Cooper) die terugkeert naar de plek waar hij het meest succesvol was. Als hij contact zoekt met zijn grote liefde van vroeger (Rachel McAdams) krijgt hij onverwacht gevoelens voor een jonge, veelbelovende luchtmachtpiloot (Emma Stone) die... Verder lezen...
The Hangover 2 - Komedie
mei 2011

The Hangover 2

Komedie Regie: Todd PhillipsMet: Bradley Cooper, Ed Helms, Justin Bartha,...Phil, Alan en Doug reizen naar Thailand voor de trouwerij van Stu. Maar na hun toestand in Las Vegas heeft Stu gekozen voor een veilige ingetogen pre-bruiloft-lunch. De dingen lopen echter niet zoals gepland, nadat ze de jongere broer van Stu's verloofde kwijtraken.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: