Filmografie Hilde De Baerdemaeker

Biografie

Hilde De Baerdemaeker (Deinze, 8 mei 1978) is een Vlaamse actrice en pesentatrice die aan het Gentse Conservatorium studeerde. 
 
In het theater speelde ze in Othello met het NTG, met het Publiekstheater De tramlijn die verlangen heet, Bloedbruiloft en Don Quichot en met Theater Froe Froe (figurentheater) speelde ze van 2004 tot 2007 mee in Orfee. 
 
Ze had een rol in de films Alias, De zaak Alzheimer, Team Spirit 2 en Buitenspel. Ze was ook aanwezig in de twee televisiereeksen van Team Spirit en speelde Amanda in Halleluja!. In 2008 was te zien in de vtm-serie Wittekerke. Vanaf september 2008 vertolkte ze de rol van Louise De Roover in de telenovela LouisLouise. 
 
In 2005 nam ze deel aan de reality reeks Stanley's Route op VT4. Ze haalde op impressionante wijze de finale maar verloor ze nipt van Guy Swinnen. 
 
Ze is ambassadrice van de Christelijke BlindenMissie (CBM). De blindenproblematiek ligt Hilde na aan het hart omdat haar grootmoeder blind werd door glaucoom en ook haar vader aan de ziekte lijdt. Ze is ook meter van de verenigingen Orka (ouders reumakinderen) en De Elfjes (geïntegreerde kinderkribbe).

Filmografie Hilde De Baerdemaeker

Zeevonk
maart 2023

Zeevonk

 Regie: Domien HuygheMet: Hilde De Baerdemaeker, Sebastien Dewaele,...Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is... Verder lezen...
Dossier K - Thriller
december 2009

Dossier K

Thriller Regie: Jan VerheyenMet: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Blerim Destani,...Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia in Antwerpen zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië,moet bloed worden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: