Filmografie Elisha Cuthbert

Biografie

Elisha Ann Cuthbert (Calgary (Alberta), 30 november in 1982) is een Canadese actrice die haar bekendheid voornamelijk te danken heeft aan de televisieserie 24. 
 
Elisha Cuthbert speelde in de Canadese film Lucky Girl in 2001 en kreeg voor haar acteerprestaties een Gemini Award. Ze deed auditie voor de rol van Mary Jane Watson in de Spider-Manfilm, de rol ging uiteindelijk naar Kirsten Dunst. Hierna speelde ze in verschillende films waaronder Old School en Love Actually, Elisha's volgende film The Girl Next Door was haar echte doorbraak. Hierin kreeg ze haar eerste hoofdrol. Daarna speelde ze onder andere samen met Paris Hilton in House of Wax die diverse prijzen won. In 2007 was ze opnieuw in een horrorfilm, Captivity. Deze film werd matig ontvangen door recensenten. In 2008 zal de film Cat Tale uitgebracht worden, een animatiefilm waarvoor zij haar stem zal lenen.

Filmografie Elisha Cuthbert

Captivity - Thriller
september 2007

Captivity

Thriller Regie: Roland JoffeMet: Elisha Cuthbert, Daniel Gillies,...Een man en een vrouw worden wakker in een kelder, waarin ze opgesloten blijken te zijn. Terwijl ze langzaam maar zeker tot wanhoop gedreven worden door hun kidnapper, komen ze achter de waarheid van hun ontvoering.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: