Filmografie Olga Kurylenko

Biografie

Olga Kurylenko (Berdjansk, 14 november 1979) is een Oekraïens model en actrice. Voor haar rol in Quantum of Solace werd ze genomineerd voor zowel een Saturn Award als een Empire Award. 
 
Koerylenko werd ontdekt door een modellenscout toen ze op 15-jarige leeftijd op vakantie was in Moskou (Rusland). Met de Franse productie L' Annulaire maakte ze in 2005 haar filmdebuut. Voor haar rol in die film won ze een prijs op het Brooklyn International Film Festival van 2006. In 2007 speelde ze een hoofdrol in de actiefilm Hitman met Timothy Olyphant. Een jaar later was ze onder meer te zien als Bondgirl 'Camille' in de 22ste James Bond-film Quantum of Solace.

Filmografie Olga Kurylenko

The Room - Drama
november 2019

The Room

Drama Regie: Christian VolckmanMet: Olga Kurylenko & Kevin JanssensEen koppel jonge dertigers, Kate en Matt, zijn op zoek naar wat authenticiteit in hun leven. Daarom trekken ze weg uit de stad en kopen een oud huis in een godvergeten gat op de buiten, dat ze helemaal renoveren. Kort na hun verhuis stoten ze op een verborgen kamertje, dat helemaal anders is, en... Verder lezen...
Vampire Academy - Fantasy
maart 2014

Vampire Academy

Fantasy Regie: Mark WatersMet: Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky,...De film gaat over Rose Hathaway (Deutch), half mens, half vampier. Haar soort, ook wel Dhampir genaamd, heeft als doel het beschermen van de Moroi, vreedzame en sterfelijke vampieren. Deze worden namelijk belaagd door bloeddorstige, onsterfelijke vampieren, Strigoi genaamd.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: