Filmografie Valérie Bonneton

Biografie

Valerie Bonneton (Somain, 5 april 1970) is een Franse film- en theateractrice. 
 
Bonneton volgde een acteeropleiding aan het Cours Florent en vervolgens aan het Conservatoire national supérieur d'art dramatique tot ze 26 jaar werd om zich vervolgens toe te wijden aan de cinema, televisie en theater. Ze speelde hoofdzakelijk bijrollen in films, totdat het succes van de televisieserie Fais pas ci, fais pas ça haar populair maakte. Daarnaast is ze ook actief in het theater, waar ze onder andere in stukken van William Shakespeare, Beaumarchais en Corneille rollen vertolkte. 
 
In 2010 speelde ze mee in de film Les Petits Mouchoirs van Guillaume Canet, die haar een nominatie opleverde voor de César voor beste actrice in een bijrol. 
 
Gedurende 13 jaar was ze de levenspartner van de Franse acteur François Cluzet, in oktober 2010 zijn ze uit elkaar gegaan, na een koppel gespeeld te hebben in Les Petits Mouchoirs. Het koppel heeft twee kinderen: Joseph (9 jaar) en Marguerite (4 jaar).

Filmografie Valérie Bonneton

Juste Ciel !
februari 2023

Juste Ciel !

 Regie: Laurent TirardMet: Valérie Bonneton, Sidse Babett Knudsen,...Om het lokale bejaardentehuis van een volledig verval te redden, zijn vijf prettig gestoorde nonnen bereid tot alles, zelfs een deelname aan een wielerwedstrijd om zo kans te maken op de hoofdprijs. Enige nadeel: ze kunnen amper fietsen. En tot overmaat van ramp zijn er andere kapers op de kust...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: