Filmografie Jayma Mays

Biografie

Jayma Mays (Grundy (Virginia), 16 juli 1979) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze is vooral bekend door haar rol van Emma Pillsbury in de televisieserie Glee. 
 
Jayma werd geboren in Grundy als de dochter van Paulette Norris en James Mays, een leerkracht die ook nog in de mijnindustrie heeft gewerkt. Ze studeerde verder na haar middelbare school en studeerde uiteindelijk af aan de Radford University met een masterdiploma in de podiumkunsten. 
 
Haar debuut maakte ze in 2004 in de sitcom Joey en kreeg het jaar daarna vele kleine rolletjes in onder meer Six Feet Under, Entourage, How I Met Your Mother, Heroes, Pushing Daisies, Ghost Whisperer en een grotere rol in Ugly Betty (waarin ze de vriendin van Henry speelde). 
 
Sinds 2009 speelt Jayma de rol van Emma Pillsbury in de serie Glee. In 2011 was ze ook te zien in de CGI/liveaction verfilming van De Smurfen. Ze speelt in deze film de vrouwelijke hoofdrol.

Filmografie Jayma Mays

Nieuws over Jayma Mays

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: