Filmografie Elizabeth Olsen

Biografie

Elizabeth Olsen (Sherman Oaks, Californië, 16 februari 1989) is een Amerikaanse actrice. Ze is een jongere zuster van Mary-Kate en Ashley Olsen. 
 
Olsen stapte in 2011 in de voetsporen van haar beroemde tweelingzussen met hoofdrollen in enkele films. Ze is te zien in The Silent House, waar ze de rol van Sarah op zich nam, een meisje dat vast komt te zitten in het buitenverblijf van haar ouders. Verder is ze te zien in Martha Marcy May Marlene, waarin ze een jonge vrouw speelt die terug een normaal leven probeert te leiden nadat ze gevlucht is uit een sekte. Voor deze rol ontving ze een nominatie voor een prijs als beste actrice tijdens de uitreiking van de 16e Satellite Awards. In Peace, Love and Misunderstanding was ze te zien aan de zijde van Jane Fonda, waar ze de rol van haar kleindochter speelde.

Filmografie Elizabeth Olsen

Kill Your Darlings - Drama
maart 2014

Kill Your Darlings

Drama Regie: John KrokidasMet: Daniel Radcliffe, Elizabeth Olsen, Dane DeHaanKILL YOUR DARLINGS vertelt het waargebeurde verhaal van moord en vriendschap dat de jonge schrijvers Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William Burroughs en Lucien Carr in 1944 samenbracht aan Columbia University in New York. Een intieme, frisse en jazzy kijk op de geboorte van de Beat Generation.
Oldboy - Thriller
januari 2014

Oldboy

Thriller Regie: Spike LeeMet: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto CopleySpike Lee's OLDBOY is een shockerende thriller over de succesvolle marketing executive Joe Doucett (Josh Brolin), die op een dag zonder enige aanleiding of reden in totale eenzaamheid gevangen wordt gezet. Wanneer hij na twintig jaar eveneens zonder uitleg wordt vrijgelaten, gaat Joe bezeten van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: