Filmografie Kiefer Sutherland

Geboortedatum: 21/12/66 (54 jaar)
Jongensnaam: Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Kiefer Sutherland en zijn tweelingzus Rachel werden geboren in Londen toen zijn ouders daar werkten. Dat is de reden waarom hij een Canadees en een Brits paspoort heeft. Enkele jaren later verhuisden hij en z'n ouders naar Los Angeles. In 1970 scheidden zijn ouders. In 1975 verhuist Sutherland met zijn moeder naar Toronto in Canada, om daar naar de middelbare school te gaan. Volgens Sutherland wist hij pas op zijn 18e dat zijn vader een acteur is. In 1983 speelde hij voor het eerst in een film. 
 
Sutherland had kort een relatie met Julia Roberts. Echter in 1991 eindigde hun Lees de volledige biografie relatie, 5 dagen voordat zij wilden trouwen. Hij was daarvoor getrouwd geweest met Camelia Kath. Uit dit huwelijk werd een dochter geboren, Sarah Jude. Op 29 juni 1996 trouwde Sutherland met Kelly Winn. In 2006 scheidden ze weer vanelkaar. 
 
In 2001 onderbrak Sutherland de filmopnamen voor de internetsoap The Lonely Island. In het programma werd een oude vrouw overvallen. Sutherland dacht dat het echt was en kwam in actie. Na de aftiteling van het programma is dit te zien. 
 
Sutherland stond in april 2006 op de voorkant van het tijdschrift Rolling Stone. In het tijdschrift stond een interview met hem. Hij zei onder andere dat hij 10 maanden per jaar werkt aan de televisieserie 24. Sutherland wordt ook regelmatig gevraagd als stemacteur voor films en reclames. Hij sprak onder andere reclames van Apple en Ford in. Dat laatste bedrijf sponsort ook 24. Tijdens de uitreiking van de Emmy Awards in 2006 verscheen Sutherland als zijn 24 personage Jack Bauer

Filmografie Kiefer Sutherland

Pompeii - Actie, Drama

Pompeii

Actie, Drama 
februari 2014
Twelve - Drama

Twelve

Drama 
september 2010
Mirrors - Thriller

Mirrors

Thriller 
september 2008
The Wild - Familie, Animatie Film

The Wild

Familie, Animatie Film 
april 2006