Filmografie Christopher Mintz Plasse

Biografie

Christopher Charles Mintz-Plasse (Los Angeles, 20 juni 1989) is een Amerikaans acteur. Hij werd gecast als Fogell in zijn film- en acteerdebuut Superbad naar aanleiding van een zelfgemaakte foto van zichzelf, omdat hij nog op school zat en geen professionele begeleiding had. Voor zijn rol hierin als een door iedereen behalve hijzelf als nerd beschouwde middelbare scholier, werd hij genomineerd voor de MTV Movie Award voor beste doorbraak. 
 
Mintz-Plasse verschijnt voornamelijk in filmkomedies. In Superbad speelde hij samen met hoofdrolspelers Michael Cera en Jonah Hill. Hij was later opnieuw samen te zien met Cera in Year One. Met Hill werkte hij opnieuw samen aan een film door net als hij zijn stem in te spreken voor een personage in de animatiefilm How to Train Your Dragon. Ze zijn daarin allebei te horen als stem van een leerling in een klasje jonge leerling-drakenjagers, in Mintz-Plasses geval die van de intelligente dikkerd Fishlegs Ingerman. 
 
Ook speelde hij (als zichzelf) in de webisode serie "The Far Cry Experience" waarin hij weken in het zand werd begraven door Vaas Montenegro.

Filmografie Christopher Mintz Plasse

Kick-Ass 2 - Actie
augustus 2013

Kick-Ass 2

Actie Regie: Jeff WadlowMet: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse,...Nu Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) wereldberoemd is geworden met zijn idiote maar moedige superheldenacties, ontstaat er een spontane groep van nieuwe self-made superhelden met maskers, die allemaal de wereld willen redden... Deze nieuwe groep, 'Justice Forever', staat onder leiding van de badass... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: