Filmografie Emma Roberts

Biografie

Emma Rose Roberts (Rhinebeck, 10 februari 1991) is een Amerikaans actrice. 
 
Roberts werd geboren in Rhinebeck als dochter van acteur Eric Roberts en diens toenmalige vriendin Kelly Cunningham. Nadat Cunningham hem aanklaagde voor geweldpleging, nam ze in september 1991 Emma mee om ergens anders te wonen. Ze kreeg uiteindelijk voogdij over Emma. Erics zus, Julia Roberts, steunde Cunningham hierbij. Emma ziet haar vader maar weinig. Ze heeft wel een goede band met Julia. 
 
Roberts was vaak op de sets van haar tante aanwezig. Zo ontwikkelde ook Roberts het verlangen naar acteren. Haar moeder stond hier in het begin niet achter; ze wilde dat haar dochter een normale jeugd zou krijgen. Toch begon Roberts in 2001 met acteren. Haar eerste film was een bijrol in Blow, een R-rated Film (18+) en haar moeder verbood haar dan ook de film te kijken. 
 
Niet veel later kreeg Roberts een rol in de korte film bigLove en was ze een figurant in de verwijderde scènes van de film America's Sweethearts, waar ook Julia Roberts in speelde. In 2002 en 2003 was ze te zien in de familiefilms Grand Champion en Spymate. Spymate werd pas uitgebracht in 2006. 
 
Roberts werd een tienerster toen ze in 2004 een rol kreeg in de televisieserie Unfabulous. Hier speelt ze nog steeds in. Omdat haar karakter in de sitcom gitaar speelt en zingt, ontwikkelde ze in 2005 ook een muzikale carrière. Zo zong ze het liedje "If I Had It My Way" in voor de soundtrack van de film Ice Princess en bracht ze op 27 september 2005 haar album, Unfabulous and More: Emma Roberts, uit. Haar album werd geen succes. 
 
In 2006 was Roberts naast JoJo en Sara Paxton te zien in de tienerfilm Aquamarine. Ook zal ze in 2007 te zien zijn in tienerfilm Nancy Drew. Onlangs is aangekondigd dat ze in 2008 in de film Rodeo Gal te zien zal zijn. Tevens wordt er overwogen dat ze de dochter van Julia Roberts in Friday Night Knitting Club zal spelen. 
 
In 2008 is de film Wild Child in de bioscoop verschenen waarin Roberts de hoofdrol vertolkt. Ze speelt het verwende en rijke meisje Poppy Moore. 
 
In 2009 kwam ook de film Hotel for Dogs uit. Roberts heeft ook een rol gekregen in de nieuwe film Valentine's Day waar ze de rol als Janice Bennett zal spelen. Hier speelt ook haar tante mee in. De film komt uit in 2010. 
 
Op 15 mei 2010 zijn de opnames begonnen voor de film Scream 4, waarin Emma de rol van Jill Roberts vervult. De film komt 15 april 2011 uit in Amerika.

Filmografie Emma Roberts

Palo Alto - Drama
juli 2014

Palo Alto

Drama Regie: Gia CoppolaMet: Emma Roberts, James Franco, Jack KilmerGebaseerd op het eerste boek met korte verhalen van James Franco, duikt 'Palo Alto' in de levens van een aantal tieners die in de gelijknamige Californische stad wonen. Onder hen zijn Fred, die expres tegen een muur aan rijdt, Teddy die na dronken achter het stuur te hebben gezeten het aan de stok... Verder lezen...
Twelve - Drama
september 2010

Twelve

Drama Regie: Joel SchumacherMet: Chace Crawford, Kiefer Sutherland, Emma Roberts,...welve vertelt het verhaal van de geprivilegieerde jeugd woonachtig in de Upper East side van Manhattan. De film volgt de jonge adolescent Mike White, een jongen met veel potentieel die school vroegtijdig verlaat om drugs te verkopen aan zijn rijke leeftijdsgenoten. Op een bepaalde dag wordt Mike'... Verder lezen...
Wild Child - Komedie
december 2008

Wild Child

Komedie Regie: Nick MooreMet: Emma Roberts, Johnny Pacar, Sophie Wu,...Het rotverwende meisje Poppy (Emma Roberts) leidt een luxueus leventje in Malibu, waar shoppen, feesten en nog meer shoppen deel uitmaken van de dagdagelijkse activiteiten. Emma's grootste nachtmerrie slaat toe, wanneer zij naar een typisch Engels Internaat wordt gestuurd, om er de waarden over... Verder lezen...
Aquamarine - Komedie
mei 2006

Aquamarine

Komedie Regie: Elizabeth AllenMet: Jo Jo & Emma RobertsIn een zwembad van hun strandclub in Florida, ontdekken de twee dertienjarige hartsvriendinnen Claire en Hailey, de mooie zeemeermin Aquamarine. Deze achttienjarige Aqua, die door haar vader werd uitgehuwelijkt, is op zoek naar de ware liefde. Ze heeft maar drie dagen de tijd en zet haar zinnen op... Verder lezen...
Holidate

Holidate

 Regie: John WhitesellMet: Emma Roberts, Luke Bracey, Kristin ChenowethSloane en Jackson hebben er beiden een hekel aan om vrijgezel te zijn op vakantie, waar ze voortdurend worden geconfronteerd met het oordeel van hun bemoeizuchtige families. Als deze twee vreemden elkaar ontmoeten, beloven ze voor elke feestelijke gelegenheid van het komende jaar elkaars 'holidate'... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: