Filmografie Tom Hardy

Biografie

Edward Thomas Hardy is een Engelse acteur. Hij is waarschijnlijk het bekendst vanwege zijn rollen in de Britse film Bronson, Star Trek Nemesis en Inception. 
 
Hardy werd, als enige kind van zijn ouders, geboren in Hammersmith, Londen en opgevoed in East Sheet, Londen. Hij ging studeren aan Reeds School, Tower House School, Richmond Drama School, en later aan Drama Centre Londen. Hij begon zijn carrière met oorlogsdrama's, met als eerste werk de miniserie Band of Brothers. Hij maakte zijn debuut in Ridley Scott's oorlogsthriller Black Hawk Down uit 2001. 
 
In 2002 verscheen Hardy in Dot the i. Daarna reisde hij naar Noord-Afrika voor de film Simon: An English Legionnaire. In datzelfde jaar kreeg Hardy veel internationale beroemdheid met zijn rol in Star Trek Nemesis. Vervolgens reisde hij weer terug naar Engeland om te schijnen in LD 50 Lethal Dose, een film uit 2003. 
 
In 2003 werd Hardy genomineerd voor de London Evening Standard Theatre Award als nieuwkomer voor zijn optredens in Blood en In Arabia, we'd all be kings. Hij werd in 2004 ook genomineerd voor de Laurence Olivier Award als meest belovende nieuwkomer. 
 
In 2005 verscheen Hardy in een miniserie van de BBC genaamd The Virgin Queen, als Robert Dudley, een vriend uit de jeugd van Elizabeth I. De miniserie zet hen neer met een platonische, maar hevig romantische relatie, terwijl Elizabeth regeerde over Engeland in de 16de eeuw. 
 
In 2007 speelde Hardy in een drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, genaamd Stuart: A Life Backwards, van BBC Two. Hij speelde de hoofdrol Stuart Shorter. In september 2008, verscheen hij in Guy Ritchie's film over de Londense Gangsters, RocknRolla. In 2009 schitterde hij in de film Bronson. 
 
Hij speelt in twee films van Christopher Nolan: The Dark Knight Rises, die waarschijnlijk uitkomt in 2012, en Inception (als Eames). 
 
Hardy trouwde in 1999 met Sarah Ward, maar het paar is inmiddels weer gescheiden. Ook heeft hij een zoon, Louis, van zijn ex-vriendin Rachael Speed. Hardy vocht vanaf zijn twintigste, zes jaar tegen alcohol- en drugsverslaving.

Filmografie Tom Hardy

Child 44 - Thriller
april 2015

Child 44

Thriller Regie: Daniel EspinosaMet: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomie RapaceMoskou, 1953. Agent Leo Demidov is een rijzende ster binnen de geheime dienst. Wanneer een kind dood aangetroffen wordt aan een spoorweg, krijgt hij het bevel de zaak te begraven. Stalin heeft immers afgekondigd dat misdaad een kapitalistische uitwas is die niet bestaat in zijn communistische... Verder lezen...
Locke - Thriller, Drama
oktober 2014

Locke

Thriller, Drama Regie: Steven KnightMet: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth WilsonIvan Locke (Tom Hardy) heeft hard gewerkt om een goed leven voor zichzelf te hebben. Vanavond zal dat leven echter totaal uiteenvallen. Aan de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, krijgt hij een telefoontje dat een reeks gebeurtenissen in beweging zet die zijn familie, werk en... Verder lezen...
The Drop - Politie, Thriller
september 2014

The Drop

Politie, Thriller Regie: Michaël RoskamMet: Tom Hardy, Noomi Rapace, James GandolfiniEen barman uit New York redt een verwaasloosde puppy uit een vuilnisbak en hierdoor wordt hij het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Op hetzelfde ogenblik bevindt hij zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waar hij werkt.
Lawless - Politie, Drama
september 2012

Lawless

Politie, Drama Regie: John HillcoatMet: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy PearceDeze handel zal snel tot een zeer succesvolle onderneming uitgroeien met behulp van lokale crimineel Floyd Banner (Gary Oldman). Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van corrupt special agent Rakes (Guy Pearce), die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet.... Verder lezen...
Warrior - Actie, Drama
september 2011

Warrior

Actie, Drama Regie: Gavin O'ConnorMet: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick NolteWarrior neemt ons mee in de wereld van de heftige vechtsport Mixed Martial Arts (MMA). Twee broers, ex-marinier Tommy (Tom Hardy) en voormalig MMA-vechter Brendan (Joel Edgerton), hebben al jaren geen contact meer. Dat verandert als ze beide besluiten mee te doen aan het grootste MMA toernooi in de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: