Filmografie Sienna Miller

Biografie

Sienna Miller werd geboren in de stad New York op 28 december 1981. Vervolgens verhuisde ze naar Engeland als kind. Gedurende de middelbare schoolperiode had ze les op Heathfield St Mary's in Ascot bij Berkshire. Daarna studeerde ze nog een jaar bij het Lee Strasberg Institute in New York. 
 
Miller's vader, Edward Miller, is een Amerikaanse bankier. Hij werd geboren in Meadville (Pennsylvania). Miller's moeder is een Zuid-Afrikaanse. Zij runde enige tijd een acteerschool in Londen. Beide ouders gingen uit elkaar toen ze zes jaar was. Haar vader trouwde en scheidde later weer van interieurarchitecte Kelly Hoppen. Miller heeft één zus genaamd Savannah. Zij is een modespecialiste. Daarnaast heeft ze nog twee halfbroers, Charles en Steven, en een voormalige stiefzus, Natasha (de dochter van Hoppen). 
 
Voordat Miller begon aan haar filmcarrière, was ze actief als model. Na haar verschijning op het Glastonbury Festival in 2004, werd ze steeds gewilder door modespecialisten. Momenteel werkt ze voor Pepe Jeans. In 2006 poseerde ze topless, terwijl ze een sigaret rookte voor het tijdschrift Vanity Fair. 
 
In 2001 acteerde ze voor het eerst in een televisieserie. Sinds 2003 is ze af en toe te zien in de televisieserie Keen Eddie. In 2004 speelde ze in de remake van de film Alfie. In dat zelfde jaar was ze ook te zien samen met James Bond-acteur Daniel Craig in de thriller Layer Cake. In 2005 was ze te zien als de tegenspeelster van Heath Ledger in Casanova. Ze was daarnaast in 2005 te zien in de Londense theaters als Celia, in het toneelstuk As You Like It van Shakespeare. Een avond wisselde ze van personage en speelde ze Rosalind toen de normale actrice, Helen McCrory, zich te ziek voelde om te acteren. 
 
In februari 2007 ging de film Factory Girl in première. De film werd uiteenlopend ontvangen, maar men was het er over eens dat Miller een goede prestatie had geleverd. 
 
Verder in 2007 zal Miller meerdere malen te zien zijn in een aantal films. Samen met Michelle Pfeiffer en Robert DeNiro speelt ze in de fantasiefilm Stardust. In de horrorkomedie Camille speelt ze tegenover James Franco. Met diezelfde acteur speelt ze ook in Interview, een film van regisseur Steve Buscemi. Die laatste film is een remake van de gelijknamige film van Theo van Gogh. Miller zal dezelfde rol spelen als die Katja Schuurman speelde in het origineel. 
 
Recent (2007) werden de opnamen voor de filmversie van The Mysteries of Pittsburgh afgerond. Hierin is Miller te zien samen met Peter Sarsgaard. In 2007 zal die film in première gaan. In een gesprek over de film met het tijdschrift Rolling Stone maakte Miller denigrerende opmerkingen over Pittsburgh. Ze bood later haar excuses aan. 
 
Miller zet zich in voor vrouwen met borstkanker. Ze ontwierp een aantal speciale t-shirts, waarvoor de opbrengst werd gebruikt voor onderzoek naar deze vorm van kanker. Ze zal naast t-shirts ook een aantal spijkerbroeken ontwerpen voor haar werkgever Pepe Jeans. 
 
Miller had een relatie met de Britse acteur Jude Law van 2003 tot 2006[2].

Filmografie Sienna Miller

Burnt - Drama
december 2015

Burnt

Drama Regie: John WellsMet: Bradley Cooper, Emma Thompson, Sienna Miller,...Chef-kok Adam Jones (Bradley Cooper) is een rockster in de keuken. De culinaire wereld ligt aan zijn voeten maar door zijn wilde leven met drank en drugs verliest hij zijn tweesterrenrestaurant in Parijs. Enkele jaren later duikt het enfant terrible op in Londen om er het beste restaurant ter... Verder lezen...
Interview - Drama
augustus 2007

Interview

Drama Regie: Steve BuscemiMet: Sienna Miller, Steve Buscemi, Michael Buscemi,...Pierre Peders is een gerespecteerd journalist van een kwaliteitskrant. In het verleden heeft hij naam gemaakt als oorlogscorrespondent. Die ervaringen, samen met dramatische gebeurtenissen in zijn privéleven, hebben zijn sporen nagelaten. Vandaag heeft zijn baas hem tot zijn afschuw de opdracht... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: