Filmografie Nicole Kidman

Biografie

Nicole Kidman is een Australische actrice. 
 
Ze woonde in de VS tot haar vierde, en daarna verhuisde ze met haar ouders naar Australië. Toen ze drie was, begon ze met balletles. Ze stopte met studeren en ging voor een acteercarrière. Haar eerste rol speelde ze op 15-jarige leeftijd in de film Bush Christmas. Tijdens de volgende jaren verscheen ze in Australische films en tv-series.  
 
Kidman maakte haar Amerikaans debuut in de film Dead Calm. 
In 1990, acteerde ze aan de zijde van Tom Cruise in Days of Thunder. Daarna speelden ze nog een keer samen in Far and Away (1992). In 1995, probeerde ze bij het grotere publiek wat harten te winnen door haar rol in de actiefilm Batman Forever. 
 
Haar doorbraak waarmee ze veel bijval oogste van de critici was 'To Die For'. Hiervoor won ze een Golden Globe award.  
In 1999 speelde ze met haar man Tom Cruise in Eyes Wide Shut, de laatste film van Stanley Kubrick. 
 
In 2002, werd Kidman genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de musical Moulin Rouge. In hetzelfde jaar speelde ze in de film The Others, waarvoor ze veel positieve kritiek kreeg. Ze won hiervoor een Academy Award voor Beste actrice, een Golden Globe Award, een BAFTA, en nog verschillende prijzen. Kidman werd de eerste Australische actrice die een Oscar won.  
 
In 2002 verscheen Kidman in drie films, Dogville, een experimentele film van de Deense regisseur Lars von Trier, the human Stain en Cold Mountain. Voor die laatste film kreeg ze een Golden Globe-nominatie. 
 
In 2004, acteerde ze in The Stepford Wives en Birth. en in 2005 was er The Interpreter. 
 
Als grote ster werd Kidman het gezicht van het parfummerk Chanel No.5. In dezelfde periode was Kidman een van de best betaalde actrices3 
 
Kidman verscheen in de biopic Fur en verleende haar stem aan de animatieprent Happy Feet. In 2007, verscheen ze in de science fictionfilm The Invasion en in de dramakomedie Margot at the Wedding. Ze verscheen ook in het eerste deel van de geplande trilogie His Dark Materials. 
 
Kidman leerde Tom Cruise kennen op de set van Days of Thunder. De twee trouwden op 25 december 1990. Nadat ze op 8 augustus 2001 weer scheidden, kreeg Kidman een relatie met Lenny Kravitz. Haar huidige liefde is countryzanger Keith Urban. In juni 2006 trouwden ze. In januari 2008 werd bekend dat ze zwanger van hem is. 
 
Gedurende haar huwelijk met Cruise adopteerde het paar twee kinderen: Isabella en Connor. In 2001 kwam echter de scheiding, naar algemeen wordt aangenomen, omdat zij haar kinderen katholiek wenste op te voeden en niet in de door Tom Cruise aangehangen scientology-kerk. 
 
Kidman won een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor de verfilming van Michael Cunninghams roman The Hours in 2003. Haar vermogen wordt geschat op bijna 100 miljoen euro. In 2006 was ze de best betaalde actrice ter wereld.

Filmografie Nicole Kidman

The Goldfinch - Drama
oktober 2019

The Goldfinch

Drama Regie: John CrowleyMet: Nicole Kidman, Sarah Paulson, Ansel Elgort,...Het leven van de 13-jarige New Yorker Theo Decker wordt volledig op zijn kop gezet wanneer zijn moeder wordt gedood bij een terroristische aanslag op het Metropolitan Museum of Art. Compleet in de war door deze tragische gebeurtenis steelt hij een kostbaar kunststuk, dat bekend staat als The... Verder lezen...
Lion - Drama
februari 2017

Lion

Drama Regie: Garth DavisMet: Rooney Mara, Nicole Kidman, Dev Patel,...Een vijfjarige Indische jongen raakt zijn broer kwijt in een station en stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij... Verder lezen...
Genius - Biografie, Drama
september 2016

Genius

Biografie, Drama Regie: Michael GrandageMet: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman,...New York, de jaren '20. Max Perkins, boekenredacteur bij uitgeverij Scribner's Sons, heeft grote auteurs als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede. Wanneer een chaotisch duizend pagina-tellend manuscript van de nog onbekende schrijver Thomas Wolfe op zijn bureau beland, is Max... Verder lezen...
Anchorman 2 - Komedie

Anchorman 2

Komedie Regie: Adam McKayMet: Steve Carell, Will Ferrell, Paul Rudd, Jim Carrey,...In Anchorman 2: The Legend Continues keert het gehele nieuwsteam van de populaire nieuwslezer uit San Diego, Ron Burgundy terug: zijn vrouw en mede-nieuwslezer Veronica Corningstone, weerman Brick Tamlan, 'roving reporter' Brian Fontana en sportman Champ Kind.
The Paperboy - Tvserie
oktober 2012

The Paperboy

Tvserie Regie: Lee DanielsMet: Zac Efron, John Cusack, Nicole KidmanEen verslaggever keert terug naar zijn thuishaven in Florida om onderzoek te verrichten naar de mogelijk onterechte veroordeling van een man in de dodencel. Zijn doelloze broer helpt hem hierbij, maar tijdens het proces wordt hij verliefd op de vrouw waar de veroordeelde een romantische... Verder lezen...
Trespass - Thriller

Trespass

Thriller Regie: Joel SchumacherMet: Nicolas Cage & Nicole KidmanIn de spannende thriller Trespass spelen Oscarwinnaars© Nicolas Cage en Nicole Kidman een rijk echtpaar die in hun eigen huis worden gegijzeld door koelbloedige criminelen. Op het eerste gezicht lijkt het gezin een makkelijk slachtoffer om veel geld aan te verdienen, maar al snel ontstaat er een... Verder lezen...
Nine - Drama, Muziek
maart 2010

Nine

Drama, Muziek Regie: Rob MarshallMet: Nicole Kidman, Penélope Cruz, Judi Dench,...Guido Contini is een befaamde filmregisseur die streeft naar harmonie in zowel zijn carrière als privéleven. Zijn relatie met zijn echtgenote verloopt dramatisch, waarna hij meerdere affaires aangaat. Hij bevindt zich in een midlifecrisis en heeft geen inspiratie meer voor een nieuw script.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: