Filmografie Anna Paquin

Biografie

Anna Helene Paquin (Winnipeg, 24 juli 1982) is een Canadees actrice en voormalig kindster. Ze won op elfjarige leeftijd een Academy Award voor haar rol in de film The Piano. Daarmee werd ze de op één na jongste Oscarwinnaar ooit. 
 
Paquin bleek geen eendagsvlieg in de acteerwereld. Ze bleef actief in filmrollen en won in 2009 opnieuw een prestigieuze prijs, een Golden Globe voor haar prestatie in de televisieserie True Blood. De Canadese werd eerder al twee keer voor het beeldje genomineerd, voor The Piano en voor Bury My Heart at Wounded Knee (2007). Paquin kreeg voor haar rol in laatstgenoemde titel een Emmy Award-nominatie. 
 
Paquins ouders waren beide onderwijzer. Hoewel zij in Canada werd geboren, verhuisde het gezin in 1986 naar Nieuw-Zeeland. Haar oudere broer Andrew werkt als filmproducent en droeg in die hoedanigheid bij aan Blue State (2007), waarin zij speelde. 
 
In april 2010 maakte ze bekend biseksueel te zijn.[1] Ze is verloofd met Stephen Moyer (Bill - True Blood). Anna en Stephen zijn op 21 augustus getrouwd in Malibu.

Filmografie Anna Paquin

25th Hour - Drama
april 2003

25th Hour

Drama Regie: Spike LeeMet: Edward Norton, Philip Seymour Hoffmann,...Monty Brogan beleeft zijn laatste uren in vrijheid.Binnen 24 uur moet hij naar de gevangenis om een straf van zeven lange jaren uit te zitten. Ooit was hij een van de topfiguren van Manhattan maar Monty moet nu afscheid nemen van zijn vertrouwde leventje dat hem naar de goorste clubs van New York... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: