Filmografie Adam Brody

Geboortedatum: 15/12/79 (40 jaar)
Jongensnaam: Adam Jared Brody
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Adam Jared Brody (San Diego, 15 december 1979) is een Amerikaanse acteur. 
 
Brody is opgegroeid in San Diego, Californië. Surfen was zeer belangrijk voor hem en professioneel surfen was een van zijn grootste dromen. Hij wilde eerst niet acteren, maar hij had ook geen andere carrièreplannen. Hij verhuisde naar Los Angeles om er acteur te worden. 
 
Na een jaar van opleiding en audities, kreeg Brody de rol van Barry Williams in de televisiefilm Growing up Brady (2000). Hij werd gecast voor een grotere rol in Now What? van MTV. Hij werd ook gecast in terugkome Lees de volledige biografie ende rollen in andere televisieseries als: Once and Again, Gilmore Girls, Judging Amy, Family Law en Smallville en ook in de komedie The Canadian. In 2003 schreef hij een korte film Home security, verscheen in de film Grind. Hij speelde de rol van Seth Cohen, een nogal onhandige tiener, in het feuilleton The O.C., samen met Benjamin McKenzie, Mischa Barton en Rachel Bilson. Deze rol maakte hem een tienderidool. Het tijdschrift The Times heeft hem uitgeroepen tot meest sexy acteur en hij was de eerste man op de cover van het tijdschrift Elle Girl. 
 
Hoewel zijn grote doorbraak The O.C. was, speelde hij ook in films als American Pie 2. In 2005 verscheen hij naast Brad Pitt en Angelina Jolie in de film Mr. & Mrs. Smith. Hij speelde een studiomedewerker in de filmbewerking van Thank you for smoking (2006). Brody had een contract getekend van zeven jaar om in de reeks The O.C. Seth Cohen te spelen, maar de serie werd in februari 2007 beëindigd. Brody zei dat hij dat niet zo erg vond, omdat hij, hoewel hij blij was om in zo een populaire serie mee te doen, geen 10 jaar in dezelfde reeks wilde spelen. Zijn volgende rol was in de film In the Land of Women, een romantische komedie. Hij was te zien in de clip van het liedje Too bad about your girl en in de filmbewerking van Justice League. 
 
De grootste ophef kwam toen hij en Rachel Bilson aankondigden te gaan trouwen. Rachel speelt Adams geliefde in The O.C. en het was groot nieuws toen de twee ook in het echt voor elkaar bleken te vallen. Nu zijn Bilson en Brody echter weer uit elkaar

Filmografie Adam Brody

Chips - Actie, Komedie

Chips

Actie, Komedie 
maart 2017

Nieuws over Adam Brody

Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.
Belgische Oscar-nominatie Une soeur vandaag te zien op Canvas - Actueel

Belgische Oscar-nominatie "Une soeur" vandaag te zien op Canvas

Voor wie de Belgische Oscar-inzending "Une soeur" wil zien, is er goed nieuws. De VRT laat in een persbericht weten dat de Belgische kortfilm, met Veerle Baetens in de hoofdrol, morgen 17 januari te zien zal zijn op Canvas. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie "Live action short film".
Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn - Actueel

Nieuwe James Bond zal geen vrouw zijn

In een exclusief interview met Variety lieten de jarenlange producers van de populaire James Bond-franchise hun licht schijnen over de toekomst van het populaire personage. Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, zoals de producers heten, gaven aan dat het zeker geen vrouw zal zijn.