Filmografie Adam Brody

Geboortedatum: 15/12/79 (40 jaar)
Jongensnaam: Adam Jared Brody
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Adam Jared Brody (San Diego, 15 december 1979) is een Amerikaanse acteur. 
 
Brody is opgegroeid in San Diego, Californië. Surfen was zeer belangrijk voor hem en professioneel surfen was een van zijn grootste dromen. Hij wilde eerst niet acteren, maar hij had ook geen andere carrièreplannen. Hij verhuisde naar Los Angeles om er acteur te worden. 
 
Na een jaar van opleiding en audities, kreeg Brody de rol van Barry Williams in de televisiefilm Growing up Brady (2000). Hij werd gecast voor een grotere rol in Now What? van MTV. Hij werd ook gecast in terugkome Lees de volledige biografie ende rollen in andere televisieseries als: Once and Again, Gilmore Girls, Judging Amy, Family Law en Smallville en ook in de komedie The Canadian. In 2003 schreef hij een korte film Home security, verscheen in de film Grind. Hij speelde de rol van Seth Cohen, een nogal onhandige tiener, in het feuilleton The O.C., samen met Benjamin McKenzie, Mischa Barton en Rachel Bilson. Deze rol maakte hem een tienderidool. Het tijdschrift The Times heeft hem uitgeroepen tot meest sexy acteur en hij was de eerste man op de cover van het tijdschrift Elle Girl. 
 
Hoewel zijn grote doorbraak The O.C. was, speelde hij ook in films als American Pie 2. In 2005 verscheen hij naast Brad Pitt en Angelina Jolie in de film Mr. & Mrs. Smith. Hij speelde een studiomedewerker in de filmbewerking van Thank you for smoking (2006). Brody had een contract getekend van zeven jaar om in de reeks The O.C. Seth Cohen te spelen, maar de serie werd in februari 2007 beëindigd. Brody zei dat hij dat niet zo erg vond, omdat hij, hoewel hij blij was om in zo een populaire serie mee te doen, geen 10 jaar in dezelfde reeks wilde spelen. Zijn volgende rol was in de film In the Land of Women, een romantische komedie. Hij was te zien in de clip van het liedje Too bad about your girl en in de filmbewerking van Justice League. 
 
De grootste ophef kwam toen hij en Rachel Bilson aankondigden te gaan trouwen. Rachel speelt Adams geliefde in The O.C. en het was groot nieuws toen de twee ook in het echt voor elkaar bleken te vallen. Nu zijn Bilson en Brody echter weer uit elkaar

Filmografie Adam Brody

Chips - Actie, Komedie

Chips

Actie, Komedie 
maart 2017

Nieuws over Adam Brody

DPG Media en Telenet noemen hun Netflix-alternatief Streamz - Actueel

DPG Media en Telenet noemen hun Netflix-alternatief "Streamz"

DPG Media en Telenet hebben goedkeuring gekregen van de Europese Commissie om samen een streamingdienst te lanceren. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt in een persbericht. De naam van de dienst wordt Streamz.
Vanavond op TV: De Behandeling - Actueel

Vanavond op TV: De Behandeling

Kijk vanavond, nu woensdag 12 augustus, om 21u50 op VTM naar "De Behandeling"!
De 20 beste horrorseries allertijden - Actueel

De 20 beste horrorseries allertijden

Speciaal voor alle fans maakten wij een uiterst gespecialiseerd overzicht van de 20 beste horrorseries allertijden.
Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films - Actueel

Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films

Soms willen we toch allemaal wel een paar uurtjes ontsnappen uit de realiteit van vandaag. En daar helpen wij bij Cinenews jullie maar al te graag een handje mee. Vergeet even de hele coronacrisis met deze 10 feel good-films!
Vanavond op TV: The Beach house - Actueel

Vanavond op TV: The Beach house

Kijk vanavond, nu maandag 17 augustus, om 20u35 op VITAYA naar "The Beach house"!
Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden - Actueel

Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden

De actrice Ruth Gassmann die in de jaren zestig bekendheid verwierf als de hoofdrolspeelster in de Duitse voorlichtingsfilms 'Helga', is overleden. Ze stierf vrijdag in München op 85-jarige leeftijd na een korte ernstige ziekte. Dat heeft haar zoon aan het nieuwsagentschap dpa gemeld.