Filmografie Justin Bartha

Geboortedatum: 21/07/78 (41 jaar)
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Justin Lee Bartha (Fort Lauderdale, 21 juli 1978) is een Amerikaans acteur, bekend van zijn rol als Riley Poole in de National Treasure films. 
 
Justin Bartha, zoon van een makelaar en een onderwijzeres, is van joodse afkomst. Op 9-jarige leeftijd verhuisde Bartha met zijn familie naar West Bloomfield, Michigan. Nadat hij als tennisser zijn pols brak, begon Bartha met acteren. Toen hij een rol kreeg in het toneelstuk "A Midsummer Night's Dream", dat in zijn woonplaats werd opgevoerd, richtte Bartha een kindertheatergroep op. Deze groep trad op in ziekenhuizen en lage scholen Lees de volledige biografie n. Na het afronden van de middelbare school ging Bartha in New York studeren. 
 
Bartha begon zijn filmcarrière in 1998 achter de schermen als productieassistent voor de film Analyze This. In 1999 kreeg Bartha zijn eerste rol in de film Tag. Vervolgens schreef en regisseerde Bartha zijn eerste eigen film: High and Lows. Tegelijkertijd kreeg Bartha een rol in Gigli en Carnival Sun. Een jaar later speelde hij een rol in National Treasure als Riley Poole. 
 
Bartha had een rol in het komische drama High Rollers. Het filmen begon in het voorjaar van 2008

Filmografie Justin Bartha

The Hangover 2 - Komedie

The Hangover 2

Komedie 
mei 2011
The Rebound - Komedie

The Rebound

Komedie 
november 2009
National Treasure - Avontuur

National Treasure

Avontuur 
januari 2005