Thandie Newton vraagt om haar echte naam te gebruiken - Actueel Cinema

   - 

De Britse actrice Thandie Newton, bekend van haar rollen in 'Mission: Impossible' en 'Westworld', vraagt aan filmproducenten om vanaf nu haar geboortenaam Thandiwe te gebruiken. Dat heeft de 48-jarige actrice in een interview met het magazine Vogue gezegd. 

De actrice werd geboren als Melanie Thandiwe Newton, maar in haar schooljaren "verdween de 'w' in een nutteloze poging om haar minder anders te doen voelen", aldus Newton. Het is niet duidelijk hoe, wanneer en door wie haar naam werd aangepast. Opvallend is dat de actrice in de aftiteling van haar eerste film, 'Flirting', ook als "Thandie" werd vermeld, hoewel ze een personage met de naam "Thandiwe" speelde.

Vanaf nu gebruikt Newton liever haar echte naam, Thandiwe. "Dat is mijn naam en is het altijd geweest. Ik neem terug wat van mij is", klinkt het. De naam "Thandiwe" betekent "geliefd" in het Shona, een taal die in Zimbabwe wordt gesproken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: