Under the Dome

(0 stemmen)
Under the Dome
Seizoen 3 Seizoen 2 Seizoen 1

 Infos

Engelse titel : Under the Dome
Geregisseerd door : Brian K. Vaughan
In de zalen vanaf: 24 juni 2013
Speelduur: 42 minuten
Genre: Drama
Land : US (2013)

 VOD

Bekijk Under the Dome via video on demand/streaming.

 Synopsis

In het stadje Chester’s Mill worden de inwoners plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat de koepel ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan. Chester’s Mill is door de mysterieuze ‘dome’ afgesloten van weersinvloeden. De rivier droogt op, de lucht wordt slechter en door het broeikaseffect wordt het heel heet. Als de eerste brand in het stadje uitbreekt, blijkt dat roet en vuil zich hechten aan de koepel, waardoor deze geleidelijk smeriger wordt en de lucht verduistert. Wie de koepel aanraakt krijgt een elektrische prikkel, en elektrische apparatuur gaat kapot of ontploft in de nabijheid van de koepel. Wanneer de stad langzaam verscheurd door de paniek van de bewoners als zij proberen te ontsnappen aan dit bijzondere verschijnsel, is er een kleine groep die probeert de vrede te bewaren. Zij gaan op zoek naar het geheim en doel van deze ‘Dome’, terwijl ze ondertussen meer van elkaar te weten komen dan gewenst is...

 3 Seizoenen

Seizoen 3 (2015)

13 afleveringen  | Uitzendingen : 25/06/2015 In het stadje Chester’s Mill worden de inwoners plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat de koepel ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan. Chester’s Mill is door de mysterieuze ‘dome’ afgesloten van weersinvloeden. De rivier droogt op, de lucht wordt slechter en door het broeikaseffect wordt het heel heet. Als de eerste brand in het stadje uitbreekt, blijkt dat roet en vuil zich hechten aan de koepel, waardoor deze geleidelijk smeriger wordt en de lucht verduistert. Wie de koepel aanraakt krijgt een elektrische prikkel, en elektrische apparatuur gaat kapot of ontploft in de nabijheid van de koepel. Wanneer de stad langzaam verscheurd door de paniek van de bewoners als zij proberen te ontsnappen aan dit bijzondere verschijnsel, is er een kleine groep die probeert de vrede te bewaren. Zij gaan op zoek naar het geheim en doel van deze ‘Dome’, terwijl ze ondertussen meer van elkaar te weten komen dan gewenst is... Alle afleveringen weergeven 3
Alle afleveringen weergeven 3 (13 afleveringen)
Move On
afleveringen 1 : Move On
Als er meer informatie over de Dome naar buiten komt, weten de bewoners niet zeker wie of wat ze moeten vertrouwen. Nieuwe bedreigingen ontstaan.
But I'm Not
afleveringen 2 : But I'm Not
Barbie onderzoekt Ben’s argwaan dat er iets vreemds in Chester Mill gaande is. Eva verrast hem met onverwachts nieuws. Ondertussen groeien Norrie en Hunter meer naar elkaar toe.
Redux
afleveringen 3 : Redux
De bewoners van Chester's Mill proberen verder te gaan met hun leven na de mysterieuze ervaring in de tunnels. Big Jim verdenkt Christine en Eva ervan dat ze een geheim over de koepel achterhouden.
The Kinship
afleveringen 4 : The Kinship
Christine probeert de bewoners te begeleiden bij het heropbouwen van hun huizen en de zoektocht naar voedsel.
Alaska
afleveringen 5 : Alaska
Big Jim en Julia gaan samen op zoek naar bewijs dat Christine bezeten is door aliens. Tegelijkertijd komen ze iets nieuws over de Dome te weten.
Caged
afleveringen 6 : Caged
Norrie en Joe komen in de problemen als ze kritiek hebben op de nieuwe stadsregels.
Ejecta
afleveringen 7 : Ejecta
Buiten de Dome regent het meteorieten en binnen gebeuren er onverwachtse wendingen. Joe is gedwongen om hulp aan te nemen van Sam, de man die zijn zus heeft vermoord.
Breaking Point
afleveringen 8 : Breaking Point
Big Jim, Julia, Joe, Norrie en Hunter komen samen om zich te verzetten tegen Christine. Hunter gebruikt zijn talent voor techniek om contact te krijgen met de buitenwereld.
Plan B
afleveringen 9 : Plan B
Big Jim en Julia bedenken plannen om Christine's controle over de stad te beëindigen. Ondertussen doen Joe en Norrie onderzoek om de uiteindelijke plannen van de Dome beter te begrijpen.
Legacy
afleveringen 10 : Legacy
Barbie gaat undercover terug naar de Kinship. Ondertussen zoekt Joe een manier om de Dome weg te krijgen.
Love is a Battlefield
afleveringen 11 : Love is a Battlefield
Barbie probeert Eva over te halen om met hem samen de Dome te verlaten. Christine overtuigt Joe om mee te helpen de Dome naar beneden te halen.
Incandescense
afleveringen 12 : Incandescense
De Dome verkalkt en de bevolking heeft 24 uur de tijd om te vluchten, voordat ze verstikken. Barbie en Julia haasten zich om het kind van Joe te redden van de Kinship.
The Enemy Within
afleveringen 13 : The Enemy Within
Als de Dome naar beneden valt dan is het enige probleem nog om de buitenwereld te beschermen tegen de geïnfecteerde mensen.

Seizoen 2 (2014)

13 afleveringen  | Uitzendingen : 30/06/2014 Overleeft Barbie de enerverende seizoensopener? Het nieuwe seizoen gaat verder na deze zenuwslopende cliffhanger die fans met veel vragen achterliet: Wat is het echte verhaal achter de koepel? En wat gaat er gebeuren met de inwoners van Chester’s Mill? In het nieuwe seizoen komen er twee nieuwe karakters bij: Sam en Rebecca. Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd gaat in Chester’s Mill niet altijd op... Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (13 afleveringen)
Heads Will Roll
afleveringen 1 : Heads Will Roll
Barbie zijn leven ligt in de handen van Big Jim, de Dome wordt magnetisch en Julia probeert het leven van een meisje te redden.
Infestation
afleveringen 2 : Infestation
Wanneer Rebecca ontdekt dat de vlindereitjes besmet zijn, moet Barbie zijn eigen leven in de strijd gooien om de voedselvoorraad van de stad te redden.
Force Majeure
afleveringen 3 : Force Majeure
Big Jim voert een volkstelling uit om te berekenen hoelang ze nog kunnen overleven met de inkrimpende voorraden. Giftige regen bedreigt iedereen.
Revelation
afleveringen 4 : Revelation
Rebecca en Big Jim overwegen een extreme maatregel voor de verslechterende omstandigheden in Chester's Mill. Melanie komt meer te weten over haar verleden.
Reconciliation
afleveringen 5 : Reconciliation
Nadat het plan van Big Jim en Rebecca de stad heeft verdeeld in meerdere kampen, probeert Julia de leiding op zich te nemen. Norrie en Joe helpen Melanie.
In the Dark
afleveringen 6 : In the Dark
Nadat ze opgesloten zitten in een ingestorte tunnel, worden Sam en Barbie gedwongen om met elkaar te praten. Een stofstorm waait door de stad. Big Jim en Julia strijden om de macht.
Going Home
afleveringen 7 : Going Home
Barbie hoopt Sam te vinden in het mysterieuze gat in de tunnel. Hij komt terecht in een wereld vol onbeantwoorde vragen.
Awakening
afleveringen 8 : Awakening
Barbie vraagt zijn vader om hulp bij het contact krijgen met Julia. Big Jim verklaart zichzelf als de nieuwe leider van Chester's Mill.
The Red Door
afleveringen 9 : The Red Door
Barbie wordt benaderd door mysterieuze mannen en belandt in een ondervraging over de Dome. Big Jim sluit een deal.
The Fall
afleveringen 10 : The Fall
Big Jim komt erachter wat er met zijn vrouw is gebeurd. Chester's Mill staat voor een nieuwe bedreiging: klimaatverandering.
Black Ice
afleveringen 11 : Black Ice
Rebecca en Sam proberen om de inwoners van Chesters's Mill te redden van de vrieskou. Barbie moet zijn eigen leven op het spel zetten om dat van Julia te redden.
Turn
afleveringen 12 : Turn
De laatste bedreiging wordt sterker, waardoor de inwoners van Chester's Mill in levensgevaar komen. Melanie's gezondheid wordt slechter wanneer het lot van het ei onzeker is.
Go Now
afleveringen 13 : Go Now
Juist wanneer iedereen echt in een onmogelijke positie lijkt te komen, ontstaat er een mogelijke uitgang uit de Dome.

Seizoen 1 (2013)

13 afleveringen  | Uitzendingen : 24/06/2013 In het stadje Chester's Mill worden de inwoners plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat de koepel ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan. Chester's Mill is door de mysterieuze 'dome' afgesloten van weersinvloeden. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (13 afleveringen)
Pilot
afleveringen 1 : Pilot
De inwoners van Chester's Mill worden gevangen onder een enorme, doorzichtige koepel en paniek escaleert als middelen snel slinken.
The Fire
afleveringen 2 : The Fire
Paniek neemt toe wanneer een huis in brand vliegt in Chester's Mill, terwijl de brandweer zich buiten de Dome bevind.
Manhunt
afleveringen 3 : Manhunt
Wanneer een voormalig politie agent volledig over de scheef gaat, werft Big Jim Barbie om de orde te handhaven en de stad veilig te houden. Ondertussen probeert Junior uit de Dome te ontkomen via een ondergronds gangenstelsel.
Outbreak
afleveringen 4 : Outbreak
De inwoners van Chester's Mill raken in paniek als er een uitbraak is van hersenvliesontsteking binnen hun gemeenschap, wat hun medische middelen verder uitput. Ondertussen blijft Julia zoeken naar antwoorden voor de verdwijning van haar man.
Blue on Blue
afleveringen 5 : Blue on Blue
De Chester's Mill bewoners ontvangen een onverwacht bezoek van hun dierbaren aan de andere kant van de Dome. Daarnaast heeft de gemeenschap angst voor een bedreiging van buiten de Dome.
The Endless Thirst
afleveringen 6 : The Endless Thirst
Het drinkwater in de stad begint op te raken wat ervoor zorgt dat de inwoners van Chester's Mill onderling beginnen te vechten om de laatst overgebleven levensmiddelen. Ondertussen ontdekt Julia een vreemde verbinding tussen twee inwoners van de stad met de Dome.
Imperfect Circles
afleveringen 7 : Imperfect Circles
Big Jim neemt het heft in eigen handen als hij merkt dat zijn gezag in de stad begint weg te glijden. De Dome toont zijn kracht wanneer een leven wordt genomen als een baby wordt geboren.
Thicker Than Water
afleveringen 8 : Thicker Than Water
Junior komt in opstand tegen zijn vader en is verbijsterd wanneer hij achter het ware verleden van zijn moeder komt. Julia leert de kracht van de Mini Dome kennen.
The Fourth Hand
afleveringen 9 : The Fourth Hand
Barbie en Big Jim realiseren zich dat hun leven meer met elkaar verweven is dan ze wisten, wanneer een mysterieuze vrouw opduikt in Chester's Mill.
Let The Games Begin
afleveringen 10 : Let The Games Begin
Julia ontdekt de waarheid over de verdwijning van haar man en ontrafelt een aantal van Chester's Mill's donkerste geheimen. Maxine toont Barbie hoe zij van plan is om de controle over de stad te nemen.
Speak of the Devil
afleveringen 11 : Speak of the Devil
Big Jim zet de stad op tegen Barbie wanneer de waarheid over zijn verleden bekend wordt. Maxine maakt het persoonlijk wanneer ze Barbie's trouwste bondgenoot hiermee confronteert.
Exigent Circumstances
afleveringen 12 : Exigent Circumstances
Terwijl de klopjacht op Barbie blijft doorgaan, moedigd Big Jim de inwoners aan om Barbie te laten boeten voor al zijn vermeende misdaden. Joe en Norrie proberen een nieuwe schuilplaats voor de Mini Dome te vinden.
Curtains
afleveringen 13 : Curtains
Geheimen van de Dome worden onthuld en Big Jim is vastbesloten voor eens en altijd een einde te maken aan Barbie. Junior, Angie, Joe en Norrie ontdekken wie de Monarch is na het ontvangen van een schokkende bezoek van een bekend gezicht.

 Casting

Mackenzie Lintz

Norrie Calvert-Hill
Rachelle Lefevre

Julia Shumway
Colin Ford

Joe McAlister
Kylie Bunbury

Eva Sinclair
Eddie Cahill

Sam Verdreaux
Alexander Koch

Junior Rennie
Mike Vogel

Dale "Barbie" Barbara
Dean Norris

James "Big Jim" Rennie

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Under the Dome"

 Series in hetzelfde genre

Ragnarok - Drama
2

Ragnarok

Drama | 3 seizoen(en)  | 24 aflevering(en)
2020
Regie: Adam PriceMet: Theresa Frostad Eggesbø, David Alexander Sjøholt,...In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Steeds vaker ervaren mensen extreme koude... Verder lezen...
Succession - Drama
4

Succession

Drama | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2018
Regie: Jesse ArmstrongMet: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook,...De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat... Verder lezen...
The Blacklist - Drama
6

The Blacklist

Drama | 10 seizoen(en)  | 256 aflevering(en)
2013
Regie: Jon BokenkampMet: Megan Boone, Diego Klattenhoff, James Spader,...'s Werelds meest gezochte crimineel geeft zichzelf aan en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt. Zijn enige voorwaarde is dat hij alleen werkt met de nieuwgeslagen FBI agent met wie hij geen connectie lijkt te hebben
9-1-1 - Drama
8

9-1-1

Drama | 7 seizoen(en)  | 120 aflevering(en)
2018
Regie: Ryan Murphy & Brad FalchukMet: Connie Britton, Peter Krause, Angela Bassett,...9-1-1 onderzoekt de ervaringen van de politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden die onder hoge druk moeten werken. Onder de meest extreme omstandigheden komen zij terecht in beangstigende, schokkende en hartverscheurende situaties. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook nog een eigen privéleven.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: