Infos

Engelse titel : Over water
Geregisseerd door : Dirk Verheye & Inti Calfat
In de zalen vanaf: 31 december 2018
Speelduur: 45 minuten
Genre: Drama
Land : BE (2018)

 VOD

Bekijk Over water via video on demand/streaming.

 Synopsis

‘Over water’ draait rond de voormalige tv-ster John Beckers die van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. De Antwerpse haven is voor John een hele nieuwe wereld. Het is een harde omgeving, maar ook één met geheel eigen regels en tradities. Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne.

 2 Seizoenen

Seizoen 2 (2020)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 01/12/2020 ‘Over water’ draait rond de voormalige tv-ster John Beckers die van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. De Antwerpse haven is voor John een hele nieuwe wereld. Het is een harde omgeving, maar ook één met geheel eigen regels en tradities. Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (10 afleveringen)
afleveringen 1 : Vrij
Tijdens Johns voorlopige hechtenis staat de wereld niet stil: Marjan laat zich van hem scheiden, Barry ontwaakt uit zijn coma, maar is niet meer de oude en Ella werd zwanger van hem. De Pelsmaecker zet intussen druk op haar netwerk om John zo snel mogelijk weer op vrije voeten te krijgen. Wanneer dat na twee maanden eindelijk lukt en John bij gebrek aan bewijzen vrijgelaten wordt, verwacht zij een wederdienst: John moet voor haar de zaken van De Beco overnemen.
afleveringen 2 : Nieuwe kansen
Nadat John te gast is in een talkshow, krijgt hij een voorstel om een nieuwe tv-quiz te presenteren. Een idee dat vooral Barry aanspreekt. Het is echter ook John's eerste werkdag bij De Pelsmaecker. John beseft al snel dat hij nu op een ander niveau meespeelt en dat de risico's en de verwachtingen navenant zijn. Havenschepen Van Cauwenberghe krijgt dan weer kritiek op het lakse drugsbeleid en vindt samen met rechterhand Didier Buelens een zondebok in de vorm van de Commissaris. Die ziet echter zijn kans om via een laatste strategisch spel met De Pelsmaecker zijn hachje en zijn pensioen te redden.
afleveringen 3 : Uitbreiding
John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.
afleveringen 4 : Vertrouwen
De Pelsmaecker wil iets doen aan het probleem Van Cauwenberghe. Omdat ze voor haar zieke vader moet zorgen, laat ze dat aan De Chauffeur over, maar daar krijgt ze al snel spijt van wanneer de havenschepen in het ziekenhuis en de journaals belandt. Van Cauwenberghe is in zijn nopjes want hij heeft een afspraak met Marjan Michielsen. Minder goed vergaat het Carl, die samen met zijn therapeute tot een manier komt om Ella te vertellen hoe hij zich voelt en hoe hij haar mist...
afleveringen 5 : Winnen en verliezen
De Pelsmaecker gaat naar Van Cauwenberghe met een aantrekkelijk voorstel dat hem de verkiezingen kan doen winnen. Maar Van Cauwenberghe moet even goed nadenken of hij wel met haar in zee wil gaan. In ruil wil ze immers de belofte dat haar havenbedrijven aan zijn strenge doorlichting zullen ontsnappen. Ella verliest haar vader en laat Carl weer toe in haar leven. Ze is nog altijd boos op John, die voorlopig op hotel woont. Beter gaat het tussen Julie en Barry, al durft die laatste nog altijd niks tegen John zeggen over zijn nieuwe relatie...
afleveringen 6 : Ongepaste maatregelen
Nadat de Commissaris in verwarde staat en zonder kleren wordt teruggevonden, weten zowel John als Van Cauwenberghe dat De Pelsmaecker erachter zit. Van Cauwenberghe schrikt van hoe de zaken er blijkbaar aan toe gaan voor wie met haar in zee gaat, en heeft zijn bedenkingen. Buelens probeert hem te kalmeren. Ella's moeder Ritje komt terug naar België, wat goed nieuws is voor Carl. Wanneer John de relatie tussen Julie en Barry ontdekt, slaan zijn stoppen door.
afleveringen 7 : Overnames
De ruzie tussen John en Barry zorgt ervoor dat Julie niets meer van haar vader wil weten. De Pelsmaecker is daarentegen meer dan zakelijk geïnteresseerd in John, maar John is met andere dingen bezig: hij koopt een groot huis en hoopt Ella zo terug te winnen. Intussen begint hij alvast met het charmeren van Ritje. Dat probeert Carl ook, op zijn geheel eigen manier en met hulp van zijn therapeute. Maar net wanneer Ritje ingaat op zijn avances, slaat het noodlot toe.
afleveringen 8 : Goede raad
Carl belandt met Ritje in het hospitaal en krijgt daar heel slecht nieuws te horen. Dat verbergt hij voorlopig voor Marjan, die nu zelf Michielsen NV probeert te leiden, maar dat niet gecombineerd krijgt met haar galerij. Van Cauwenberghe is er om haar te steunen, al heeft hij haar liever weg van de haven, gezien de campagne die hij daar voert. Wanneer ook John een list bedenkt om Michielsen NV van haar over te nemen, vecht ze terug. Intussen plannen Carl en Ritje een heel ingrijpend gesprek met Ella.
afleveringen 9 : Benedicte
De Pelsmaecker ontdekt dat John achter haar rug een eigen imperium probeert uit te bouwen. Daarbij komt dat hij haar liefde niet kan beantwoorden. De wraak die ze plant is zelfs voor haar doen verregaand. John krijgt een tip en beseft dat hij uit de gratie is gevallen. Bij elke stap die hij neemt, moet hij drie keer nadenken. Barry krijgt last van zijn geweten en mist John. Hij beslist om terug mee te doen. De vraag is of hij op tijd komt.
afleveringen 10 : Afscheid
Na de aanslag belandt Ella in het ziekenhuis. Barry en John worden door de politie ondervraagd. John gebruikt zijn bekendheid in de media om Van Cauwenberghe klem te rijden, maar ook hij is nog niet uitgespeeld. Carl wil voor het te laat is zijn geweten zuiveren en speelt zo een cruciale rol in het eindspel dat John Beckers absoluut moet winnen om te overleven.

Seizoen 1 (2018)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 31/12/2018 ‘Over water’ draait rond de voormalige tv-ster John Beckers die van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. De Antwerpse haven is voor John een hele nieuwe wereld. Het is een harde omgeving, maar ook één met geheel eigen regels en tradities. Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (10 afleveringen)
afleveringen 1 : Alles Komt Goed
Voormalig tv-ster John Beckers krijgt een laatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij gaat aan de slag in het havenbedrijf van zijn schoonvader. Al snel vecht hij tegen zijn oude demonen en nieuwe verleidingen en komt hij in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de Antwerpse havendokken: cocaïne.
afleveringen 2 : De Verdwijning
Iedereen is op zoek naar Freddy Michielsen. Behalve John, die weet waar Freddy is. Hij is op zoek naar een paar groene Nikes, om te kunnen gaan lopen.
afleveringen 3 : De Verleiding
John zwicht onder de stress. Hij verdwijnt met een ondraaglijk schuldgevoel in de duisternis van een goktent. Marjan krijgt dramatisch nieuws.
afleveringen 4 : Een Nieuwe Gok
John hoopt redding te vinden door nieuwe, gevaarlijke allianties aan te gaan met misdaadbazin Benedicte De Pelsmaecker.
afleveringen 5 : Duidelijke Afspraken
Johns nieuwe wereld lijkt niet wat hij ervan verwachtte en hij probeert een nieuwe alliantie om van Michielsen NV een heel andere onderneming te maken. Carl, ongerust over Ella, maakt met John een duidelijke afspraak.
afleveringen 6 : Een Vriendendienst
Marjan weerstaat aan de charmes van Patrick De Beco en John merkt wat de voordelen zijn van zijn nieuwe positie, wanneer zijn problemen uit het verleden plots vanzelf lijken te verdwijnen. De Pelsmaecker, bezorgd over het welzijn van haar nieuwe partner, lost het probleem met de bende van Verret op.
afleveringen 7 : Bichten Of Zwijgen
John wint kostbare informatie, maar laat zelf ook een spoor van informatie achter dat hem zwaar in de problemen kan brengen. Marjan ontdekt de leugens van John.
afleveringen 8 : Sporenonderzoek
Marjan komt meer te weten over John dan ze had gehoopt en John zet Carl in positie voor een ultieme wraakactie die mogelijk al zijn problemen oplost. De Beco krijgt politie over de vloer.
afleveringen 9 : De Buit Is BIjna Binnen
Marjan wordt verliefd en John stapt over een belangrijke lijn om te krijgen wat hij wil. Rasha krijgt slecht nieuws te horen.
afleveringen 10 : Het Finalespel
John ziet zijn plannen uitkomen en de pionnen op het bord bewegen zoals hij het voorzien had, maar voor dat succes betaalt hij een veel hogere prijs dan hij voorzien had.

 Casting

Tom Dewispelaere

John Beckers
Natali Broods

Marjan Michielsen
Tom van Dyck

Carl Dockx
Ruth Becquart

De Pelsmaecker
Jeroen Perceval

Barry Snoeck
Violet Braeckman

Julie Beckers
Violet Braeckman

Julie Beckers
Jef Hellemans

Arno Beckers
Jef Hellemans

Arno Beckers
Ikram Aoulad L'Ahcen

Rasha Talhaoui
Oscar Willems

Sven Van Oevelen

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Ragnarok - Drama
2

Ragnarok

Drama | 3 seizoen(en)  | 24 aflevering(en)
2020
Regie: Adam PriceMet: Theresa Frostad Eggesbø, David Alexander Sjøholt,...In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Steeds vaker ervaren mensen extreme koude... Verder lezen...
Succession - Drama
4

Succession

Drama | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2018
Regie: Jesse ArmstrongMet: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook,...De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat... Verder lezen...
The Blacklist - Drama
6

The Blacklist

Drama | 10 seizoen(en)  | 256 aflevering(en)
2013
Regie: Jon BokenkampMet: Megan Boone, Diego Klattenhoff, James Spader,...'s Werelds meest gezochte crimineel geeft zichzelf aan en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt. Zijn enige voorwaarde is dat hij alleen werkt met de nieuwgeslagen FBI agent met wie hij geen connectie lijkt te hebben
9-1-1 - Drama
8

9-1-1

Drama | 7 seizoen(en)  | 120 aflevering(en)
2018
Regie: Ryan Murphy & Brad FalchukMet: Connie Britton, Peter Krause, Angela Bassett,...9-1-1 onderzoekt de ervaringen van de politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden die onder hoge druk moeten werken. Onder de meest extreme omstandigheden komen zij terecht in beangstigende, schokkende en hartverscheurende situaties. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook nog een eigen privéleven.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: