Infos

Geregisseerd door : Pascal Chaumeil
In de zalen vanaf: 31 augustus 2016
Speelduur: 97 minuten
Genre: Komedie
Land : Frankrijk (2016)
Originele taal: Frans

 Synopsis

De sluiting van de fabriek waar Jacques werkt, is het begin van het einde. Zijn vriendin Cathie verlaat hem. Hij blijft wezenloos achter, wachtend op betere tijden die echter niet komen. Bij zijn vrienden en ex-collega's is het niet anders: Jeff leeft van louche klusjes, Tom heeft een pover betaalde job in een tankstation. 
En opeens verandert alles. André Gardot, de lokale bookmaker die Jacques kent van enkele vroegere deelnames aan zijn clandestiene pokersessies, stelt hem een 'contract' voor: 20.000 euro om zijn vrouw uit de weg te ruimen. Jacques aarzelt even, maar zo'n bedrag is in feite dé oplossing voor zijn schuldenberg... De verleiding wordt te groot. 
Enige tijd later sturen de eigenaars van het tankstation een inspecteur op pad om te checken of Jacques en zijn collega's hun werk wel naar behoren doen. De inspecteur, Brecht, is hautain, irritant en meedogenloos: hij wil Tom en Jacques kost wat kost laten ontslaan. Jacques, die het wapen van zijn vorig contract bewaard heeft, maakt hem af in een naburig bos.

 Trailers

 Meningen

 Andere films nu in de bioscoop...


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: