Infos

Geregisseerd door : Robert Altman
In de zalen vanaf: 28 april 2004
Speelduur: 112 minuten
Land : Verenigde Staten (2003)

 Synopsis

Na 'Gosford Park' is de vermaarde, veelzijdige cineast Robert Altman weer terug met een kleurrijk, levendig en indringend portret. Ditmaal schetst hij het dagelijks leven van de leden van een gerenommeerd dansgezelschap en neemt hij een zeldzaam en realistisch kijkje achter de schermen. Centraal in de film staat een jonge ballerina die alles op alles zet om soliste te worden. Maar om de top te bereiken, moet zij het hoofd bieden aan torenhoge fysieke én emotionele eisen.  
 
Met een expressieve cameravoering, die de dansers op toepasselijke wijze met vloeiende bewegingen volgt, wordt de energie en expressieve inspnningen van de dansers voelbaar gemaakt. Altman's film geeft geen geromantiseerd beeld van de danswereld. Hij toont niet alleen de magie en schoonheid van de danskunst, maar ook de uren van zweet en pijn, de meedogenloze competitieve strijd en de intense spanningen die bij de repetities komen kijken.  
 
De uitbundige dansscènes in 'The Company' worden verzorgd door het beroemde Joffrey Ballet uit Chicago. De hoofdrol wordt vertolkt door de getalenteerde Neve Campbell, die voor haar carrière als actrice al naam maakte als ballerina. Campbell is tevens medeverantwoordelijk was voor het script en de productie van THE COMPANY.

 Meningen

 Andere films nu in de bioscoop...

Potiche - Komedie
1
10 november 2010

Potiche

Komedie Regie: François OzonMet: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu,...1977, een plattelandsplaatsje ergens in Frankrijk. Suzanne is de onderdanige vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol, die zijn paraplufabriek met ijzeren hand bestuurt. Op dezelfde manier regeert hij zijn kinderen en zijn mooie echtgenote. Wanneer de werknemers van de fabriek gaan staken en... Verder lezen...
Frantz
2
07 september 2016

Frantz

 Regie: François OzonMet: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner,...De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een klein Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde in Frankrijk. Op een dag merkt ze een Fransman op, die net als zij, bloemen op het graf legt.
Fish Tank - Drama
4
25 november 2009

Fish Tank

Drama Regie: Andrea ArnoldMet: Katie Jarvis, Kierston Wareing, Michael FassbenderMia is een 15-jarig meisje, dat altijd in de problemen is en dat is uitgesloten van school en is verbannen door haar vrienden. Op een warme zomerdag brengt haar moeder een mysterieuze vreemdeling mee, genaamd Connor, die belooft om alles te veranderen en liefde in hun levens te brengen.
Flee - Documentaire, Animatie Film
6
01 juni 2022
01 juni 2022

Flee

Documentaire, Animatie Film Regie: Jonas Poher RasmussenGeanimeerde documentaire die het buitengewone waargebeurde verhaal vertelt van Amin. Hij vluchtte uit Afghanistan en kwam als alleenstaande minderjarige vluchteling in Denemarken terecht. Nu is hij zesendertig jaar, een succesvol academicus en gaat hij trouwen met zijn vriend Kasper, met wie hij al... Verder lezen...
Top Gun: Maverick - Actie
8
25 mei 2022
25 mei 2022

Top Gun: Maverick

Actie Regie: Joseph KosinskiMet: Tom CruiseNa meer dan dertig jaar dienst als een van de top piloten van de marine, is Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) waar hij thuishoort. Hij draagt de fakkel over aan een heldhaftige testpiloot en doet afstand van de promotie waar hij recht op had. Wanneer hij Top Gun-afgestudeerden traint voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: