Infos

Geregisseerd door : Taylor Hackford
In de zalen vanaf: 23 februari 2005
Speelduur: 152 minuten
Genre: Musikale drama
Land : Verenigde Staten (2005)
Originele taal: Engels

 Synopsis

RAY is de onuitgegeven biografie van de legendarische Amerikaanse zwarte zanger Ray Charles. 
Ray Charles werd geboren in een armtierig dorp van Georgia en werd op zijn zevende blind, nadat hij getuige was geweest van een dramatisch ongeval waarbij zijn broertje het leven verloor.  
Gedreven door zijn moeder, die er op stond dat haar zoon ondanks zijn handicap op zijn eigen benen in het leven zou staan, ontdekte Ray zijn roeping achter het pianoklavier. 
De soulzanger belandde in het circuit van het Amerikaanse zuiden, bouwde vrij snel een stevige reputatie op, en werd uiteindelijk wereldbekend door gospel, country music, jazz en orkestrale invloeden in zijn genre op te nemen. 
Charles zorgde niet alleen voor een omwenteling in de muzikale wereld, hij bestreed ook de rassendiscriminatie in de clubs waarin hij debuteerde en verdedigde zijn leven lang de belangen van alle artiesten op elk niveau van het beroep. 
 
RAY is een pakkend portret van het muzikale genie van de betreurde Ray Charles en toont hoe hij, ondanks een drugsverslaving, uitgroeide tot één van de meest befaamde Amerikaanse artiesten.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: