QT8: The First Eight

/10(0 stemmen)
QT8: The First Eight

Infos

  • 21 Years: Quentin Tarantino
  • 16 september 2020
  • 103 minuten
  • Verenigde Staten (2019)
  • Engels

Synopsis

QT8: THE FIRST EIGHT is een documentaire die langs de iconische films en hoogtepunten van Quentin Tarantino's filmcarrière reist, verteld door de acteurs en medewerkers die hem het beste kennen. Het is bijna ongelofelijk dat over zo'n invloedrijke filmmaker als Tarantino niet eerder een film werd gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar film terug .

Video's van "QT8: The First Eight"

Vertoningen van "QT8: The First Eight"

Fotogalerij "QT8: The First Eight" (2)

QT8: The First Eight - Foto 1 QT8: The First Eight - Foto 2

Mening van de pers

Filmmagie
Review: Alleen blijft alles, zoals wel vaker in het format van de hagiografische documentaire, aan de oppervlakte steken.
Veel heeft QT8: The First Eight niet om het lijf. Tarantino komt zelf niet aan het woord, op enkele op beeld geschreven quotes na. Wel zien we hem als cartoonfiguurtje opduiken in enkele geanimeerde scènes. Verder haalt vooral een reeks vaste medewerkers de loftrompet boven voor de cineast die in de vroege jaren 90 de nieuwe golf Amerikaanse onafhankelijke cinema mee vormgaf. Het scenario voor het in (film)liefde gedoopte True Romance (1993) gaf hij nog door aan Tony Scott, met regiedebuut... Verder lezen

Mening van bloggers

SCREENDEPENDENT
Review: Door de getuigenissen van onder meer Tim Roth, Eli Roth, Jamie Foxx, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell en zo veel meer personen die met hem samengewerkt hebben, wordt ook jouw bewondering als cinefiel voor de man stukken groter.
Tarantino is immers een echte artiest met een hart van goud. Iedere anekdote voelt aan als fantastisch entertainment, wat maakt dat deze docu geen seconde verveelt. Onze conclusie? Zorg dat je deze glorieuze topfilm echt niet mist! QT8: The First Eight wordt verdeeld door Periscoop Film en draait vanaf 16 september 2020 in de Belgische zalen. Bekijk de trailer van de documentaire nu. Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Andere films nu in de bioscoop...

Sing me a Song - Documentaire

Sing me a Song

Documentaire 
30 september 2020
Sans frapper - Documentaire

Sans frapper

Documentaire 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Onze selecties

Wedstrijden