Infos

Synopsis

Niemand kon Dillinger (Johnny Depp) en zijn bende stuiten. Geen gevangenis was 'Dillinger proof'. Zijn ontwapenende charme en zijn gedurfde ontsnappingen maakten hem geliefd bij vrijwel iedereen. Van zijn vriendin Billie Frechette (Marion Cotillard) tot de gewone Amerikaanse burgers die een hekel hadden aan de banken die hen tot de nek toe in een recessie gebracht hadden.  
 
De avonturen van Dillingers bende, met de psychopaat Baby Face Nelson (Stephen Graham) en Alvin Karpis (Giovanni Ribisi), werden door veel mensen gevolgd.  
 
J. Edgar Hoover (Billy Crudup) oprichter van de FBI, riep Dillinger uit tot Staatsvijand Nummer Eén en liet de jacht leiden door Purvis (Christian Bale), de opvallende "Clark Gable van de FBI".  
 
Maar Dillinger en zijn bende zijn de mannen van Purvis steeds de baas tijdens wilde achtervolgingen en schietpartijen. Purvis liet ten einde raad een stel ex-sheriffs uit het Wilde Westen komen, die hij omdoopte tot agenten. Bovendien zorgde hij er op geraffineerde wijze voor dat enkele mensen verraad pleegden, zoals de beruchte "Lady in Red" en misdaadbaas Frank Nitti (Bill Camp) uit Chicago, waardoor Dillinger steeds meer in het nauw gedreven werd...

Video's van "Public Enemies"

Fotogalerij "Public Enemies" (5)

Public Enemies - Foto 1 Public Enemies - Foto 2 Public Enemies - Foto 3 Public Enemies - Foto 4 Public Enemies - Foto 5

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Public Enemies"

Michael Mann en Chris Hemsworth vormen een team. - Actueel

Michael Mann en Chris Hemsworth vormen een team.

Regisseur Michael Mann is niet alleen een weergaloos beeldenmaker of een fanatiek en ijverig ambachtsman, hij scoorde ook aan de kassa. Binnenkort komt hij terug met een nieuw project.
Drive-in Movies - Actueel

Drive-in Movies

Een zomer zonder 'Drive-in Movies' op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel is geen echte zomer. Met de crisis vreesden we even dat het evenement dit jaar niet zou doorgaan, maar ze hebben een gulden middenweg gevonden.
Public Enemies - Bespreking

Public Enemies

Die Michael Mann toch! Moederziel alleen blijft hij de machtige multiplexen bestoken met zijn uitdagend gelaagde als blockbusters verpakte kunstwerkjes.
Wilkinson American Movie Day - Actueel

Wilkinson American Movie Day

Op de Wilkinson American Movie Day, die ondertussen al toe is aan zijn dertiende uitgave, kan je twaalf langverwachte Amerikaanse blockbusters in avant-première ontdekken. Traditiegtrouw vindt het evenement plaats op 4 juli in de steden Brussel, Gent, Antwerpen, Bergen en Luik.
Johnny Depp als bankovervaller - Actueel

Johnny Depp als bankovervaller

Johnny Depp is binnenkort aan het werk te zien in een film van Michael Mann. De lievelingspiraat van de jongsten onder ons verandert van register en kruipt in de huid van de beruchte bankovervaller John Dillinger.

Andere films nu in de bioscoop...

Un Fils - Drama

Un Fils

Drama 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden