Mening van de pers

Knack
HBO maakt tv-serie van Zuid-Koreaanse Oscar-favoriet 'Parasite'
De film gaat over een arme familie die pizzadozen moet vouwen om te overleven, tot de zoon des huizes als privéleraar mag beginnen bij een rijke familie en vervolgens zijn hele gezin een baantje bezorgt. Regisseur Joon-ho baseerde het scenario deels op zijn eigen leven, vertelde hij in Knack Focus: 'Toen ik op de filmschool zat, kluste ik als privéleraar bij een rijke familie bij. Ik zie me als student nog zo dat huis binnengaan. Bleek dat er een sauna was op de tweede verdieping. Een sauna! In... Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Parasite"

Hollywood old style in de ring met Netflix op Oscars - Actueel

Hollywood old style in de ring met Netflix op Oscars

Vier films zijn dit jaar minstens tien keer genomineerd voor de Oscars. "Joker", met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, voert de lijst aan met elf. De film wordt van dichtbij gevolgd door "The Irishman", "Once upon a time" en "1917", telkens met tien nominaties.

Infos

  • Parasite
  • 11 september 2019
  • 132 minuten
  • Zuid-Korea (2019)
  • Koreaans

Synopsis

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuw bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Vertoningen van "Parasite"

Fotogalerij "Parasite" (4)

Parasite - Foto 1 Parasite - Foto 2 Parasite - Foto 3 Parasite - Foto 4

Andere films nu in de bioscoop...

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden