Infos

Geregisseerd door : Jafar Panahi
In de zalen vanaf: 10 januari 2007
Speelduur: 88 minuten
Land : Iran (2006)

 Synopsis

Wie is die vreemde jongen die rustig in een hoekje van de bus vol uitgelaten voetbalsupporters zit, op weg naar een voetbalmatch ? Eigenlijk is die jongen een vermomd meisje. 
Want in Iran houden ook de vrouwen van voetbal, maar ze hebben geen toegang tot de voetbalstadia.  
Voor de aanvang van de match wordt het meisje aan de controlepost aangehouden . Ze wordt samen met nog andere in man verklede vrouwen gedurende de match gevangen gehouden in het stadium, om later aan de zedenpolitie uitgeleverd te worden. Eerst moeten ze nog één marteling ondergaan : ze horen enkel het geschreeuw en de sfeer in het stadium, zonder iets te mogen zien en moeten het commentaar ondergaan van een soldaat die hen moet bewaken en niets van voetbal afweet. Ze proberen allerlei listen te bedenken om toch de match te kunnen bijwonen. 
Offside is een intelligente comedie over het gevecht van Iraanse vrouwen voor gelijke rechten.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: