Infos

  • 28 oktober 2009
  • 104 minuten
  • Frankrijk (2009)
  • Frans

Synopsis

Een landmijn die ontploft midden in de Marokkaanse woestijn en jaren later, een kogel die zijn hersenen doorboort... Bazil is een pechvogel, als het om wapens gaat. Het eerste ongeluk heeft van hem een wees gemaakt. Door het tweede kan hij op elk ogenblik sterven.  
 
Wanneer hij het ziekenhuis verlaat, is Bazil dakloos. Gelukkig wordt de zachte, fanatasierijke dromer opgevangen door een bende kleurrijke schooiers met de meest uiteenlopende en onverwachte verlangens en talenten.  
 
Op een dag herkent Bazil op twee immense gebouwen de logo's van de twee wapenfabrikanten die de oorzaak zijn van zijn ongeluk . Hij beslist om met zijn nieuwe vrienden wraak te nemen. Een tegen allen, kleine slimmerikken tegen grote cynische industrieëlen. Ze vechten zoals David tegen Goliath met een fantasie dat evenaart aan dat van Bibi Fricotin en Buster Keaton.

Video's van "Micmacs à tire-larigot"

Fotogalerij "Micmacs à tire-larigot" (4)

Micmacs à tire-larigot - Foto 1 Micmacs à tire-larigot - Foto 2 Micmacs à tire-larigot - Foto 3 Micmacs à tire-larigot - Foto 4

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Micmacs à tire-larigot"

Micmacs à tire-larigot - Bespreking

Micmacs à tire-larigot

'Amélie Poulain'-regisseur Jean-Pierre Jeunet rommelt in zijn gekende knapzak maar wat hij boven haalt, tovert wel een genietende grijns op je gezicht. Verder lezen...

Andere films nu in de bioscoop...

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties