Infos

Geregisseerd door : Jean-Pierre Jeunet
In de zalen vanaf: 28 oktober 2009
Speelduur: 104 minuten
Genre: Komedie
Land : Frankrijk (2009)
Originele taal: Frans

 Synopsis

Een landmijn die ontploft midden in de Marokkaanse woestijn en jaren later, een kogel die zijn hersenen doorboort... Bazil is een pechvogel, als het om wapens gaat. Het eerste ongeluk heeft van hem een wees gemaakt. Door het tweede kan hij op elk ogenblik sterven.  
 
Wanneer hij het ziekenhuis verlaat, is Bazil dakloos. Gelukkig wordt de zachte, fanatasierijke dromer opgevangen door een bende kleurrijke schooiers met de meest uiteenlopende en onverwachte verlangens en talenten.  
 
Op een dag herkent Bazil op twee immense gebouwen de logo's van de twee wapenfabrikanten die de oorzaak zijn van zijn ongeluk . Hij beslist om met zijn nieuwe vrienden wraak te nemen. Een tegen allen, kleine slimmerikken tegen grote cynische industrieëlen. Ze vechten zoals David tegen Goliath met een fantasie dat evenaart aan dat van Bibi Fricotin en Buster Keaton.

 Video's

 Meningen

 Al het nieuws over "Micmacs à tire-larigot"

Micmacs à tire-larigot - Bespreking
Bespreking

Micmacs à tire-larigot

'Amélie Poulain'-regisseur Jean-Pierre Jeunet rommelt in zijn gekende knapzak maar wat hij boven haalt, tovert wel een genietende grijns op je gezicht. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: